Duiken op Curacao

Duiken op Curacao

De duikstekken die jouw duikvakantie op Curacao bepalen.

Ga je op vakantie naar Curacao? Dan ga je vast en zeker ook duiken op Curacao. Haal je duikbrevet in Nederland, boek je vakantie en ontdekt de prachtige onderwaterwereld van Curacao. Wat kun je verwachten. Welke duikstekken heb je op Curacao? Hoe ziet het onderwaterleven eruit? En wat kun je verder allemaal doen tijdens een vakantie op Curacao? Laat je verrassen. Curacao is een topbestemming in de Carribean en een van de nummer één duikeilanden ter wereld. 

Duikstekken op Curacao

Curacao telt bijna honderd duiklocaties. Veel van deze duikstekken zijn vanaf de kant bereikbaar, zoals Cas Abou of Playa Lagun. Daarnaast heeft Curacao voldoende bootduiklocaties, waaronder Watamula en Sponge Forest. Je kunt op Curacao tal van verschillende duiken maken en er is voor ieder wat wils. Curacao heeft duikstekken die geschikt zijn voor beginnende duikers, ervaren duikers, wrakduikers, snorkelaars, noem maar op. Playa Lagun is typisch een kantduikstek voor beginnende duikers en snorkelaars, waar je zo vanaf een vakantiestrand het rustige, heldere water in loopt. Voor een driftduik moet je bij Oostpunt zijn en wrakduikers kunnen hun hart ophalen bij Superior Producer of Tugboat Rozi. Niet alle duikstekken zijn gratis toegankelijk, enkele duikplaatsen bevinden zich op privéterreinen waar entreegeld wordt gevraagd. 

Duikomstandigheden Curacao

De duikomstandigheden op Curacao zijn prima. Je vindt op Curacao tal van professionele duikscholen die je graag meenemen voor een duiktrip naar bijvoorbeeld Lost Anchor of Double Reef. Autoverhuur, hotels, infrastructuur, attracties, het is allemaal beschikbaar en van goed niveau. Je kunt het hele jaar door op Curacao duiken. De buitentemperatuur ligt tussen de 26 en 34 graden en de watertemperatuur tussen de 26 en 30 graden. Door de wind ontstaat soms wat golfslag en stroming, maar laat je daardoor niet tegenhouden. Onderwater merk je daar niets van. Kies een duikstek van jouw keuze en ga erop uit. Aanraders zijn er voldoende. Voor avontuur moet je naar de Oostpunt, maar ook Directeursbaai is een prima keuze, ook als je een diepe duik wil maken tot 40 meter. Ga ook zeker een keertje naar de Blue Room. De condities zijn bij de noordwestelijke duikplaatsen op Curacao in het algemeen vrij kalm, terwijl de zuidoostelijke duikstekken meer onder invloed staan van golven en stroming. 

Het koraal op Curacao

Het koraal op Curacao is in het algemeen gezond, al staat de natuur ook hier onder druk en is extra zorg nodig door bijvoorbeel coral restauration. De meeste koraalriffen beginnen op vijftien meter vanaf de kust. Je gaat te water vanaf een zandstrand, waarna je over een zandbodem zwemt of snorkelt om het koraal te bereiken. Er zijn echter ook veel duikstekken op Curacao waar je het water via een rotsachtige kust moet bereiken. Het dragen van duikschoenen is dan zeker aan te raden. Hoe zien de meeste riffen op Curacao eruit? De meeste duikstekken beginnen met een ondiep plateau dat tussen de 5 en 15 meter afloopt naar een drop-off. Deze wanden beginnen meestal vrij steil om uiteindelijk weer wat geleidelijker over te gaan in een zandplateau. Het rif is het mooist als de zon erop staat en de kleuren van het koraal het best tot hun recht komen. Het mooiste licht heb je tussen 10:00 uur 's morgens en 15:00 uur 's middags. Avondduiken zijn daarentegen weer aan te raden als je de vissen op hun actiefst wil zien. Je ziet grote barracda's en tarpons die het licht van je duiklamp gebruiken om te jagen. 
Woon je op Curacao en wil je een of meer duikplaatsen op Curacao beheren als duikplaats-ambassador van Duikersgids? Je krijgt dan rechten om de duikstekinformatie op het Duikersgids platform up to date te houden. Stuur een mail naar de redactie en kijk of je in aanmerking komt.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht