HITDORFER SEE

Duitsland, Nordrhein-Westfalen

/ 1 / 3

De Hitdorfer See is een eenvoudige en goed toegankelijke duikplaats vlakbij Leverkusen. Het zicht is goed en je hoeft je onderwater niet te vervelen. Er ligt een duikparcours met onder meer een huisje, een paar wrakjes en een glijbaan. Snoeken, palingen en baarzen zijn veel voorkomende soorten. De Hitdorfer See heeft voldoende duikfaciliteiten. Er is een duikcentrum met toilet en vulstation ter plaatse. Het is een stek voor alle niveaus die vooral beginners zal aanspreken. Vooraf reserveren. Betaald duiken.

Bijzonderheden

De Hitdorfer See ligt niet ver van de Nederlandse grens, in het plaatsje Hitdorf. Je gaat aan de zuidkant te water vanaf een zandstrand. De bodem loopt vanaf de kant geleidelijk af naar dieper water. Parkeer je auto, meld je bij het duikcentrum en loop naar de instap. Eenmaal onder water volg je het onderwaterparcours op zoek naar de wrakjes, het bankje of de glijbaan. Verder kom je onder meer spiegels, verkeersborden, een geldkist, een huisje en een fiets tegen. Op 5 en 9 meter liggen duikplatforms, beiden gemarkeerd met een boei. De Hitdorfer See is relatief klein. Het is een oud grindmeer met een zacht glooiende bodem.

Waarschuwingen

De Hitdorfer See is een populaire recreatieplas die in de zomer erg druk kan zijn. Betaald duiken. Betaald parkeren. Vooraf reserveren. Het aantal duikers per dag wordt beperkt tot ongeveer 100. Niet duiken in zuidwestelijk en noordoostelijk deel. Dit zijn zwem- en hengelzones.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="ab6H1xeRJir" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>