EILAND VAN MAURIK

Nederland, Gelderland

5 / 1 / duikkaart / 1

EILAND VAN MAURIK

Maurice
Nederland, Gelderland 21-03-21

Helder goed zicht mooie mosselvelden en kreeftjes

4 m
6 °C - 10 m

EILAND VAN MAURIK

Wouter
Nederland, Gelderland 21-07-19

Mooie stek om broodje te eten of zo, om te duiken kan je deze overslaan. Beroerd zicht en nauwelijks leven.

1 m
11 °C - 15 m

Het Eiland van Maurik is een recreatieplas die in directe verbinding staat met de Nederrijn. Dat heeft enkele gevolgen. Het is druk op zomerse dagen, er zijn voldoende faciliteiten, het zicht is wisselend en de biodiversiteit is groot. Plaatselijke duikers waarderen het als een leuke duikstek met prachtige, uitgestrekte mosselvelden. Her en der zie je scholen vis en tussen de mosselen schuilen rivierkreeftjes en palingen. Zoek ook de steiger aan het eind van het strand op in zuidwestelijke richting.

Bijzonderheden

Je kunt bij Eiland van Maurik, Strand overal langs het strand te water. Loop tot je middel het water in, trek dan je vinnen aan en zweef over de mosselvelden. Concentreer je vervolgens op de noord- en de zuidwestkant van het strand (zie kaart). Het zicht is daar beter en het wemelt er van de vissen. Je spot baarzen, palingen en modderkruipers boven de mosselen. Voorbij de ondiepe mosselkolonie aan de zuidkant ligt een steiger, met soms een paar bootjes. De steigerpalen zijn mooi begroeid en onder de boten schuilen vissen.

Waarschuwingen

Betaald parkeren. Kijk voor jaarkaart op www.uiterwaarde.nl. Vermijd zonnige dagen in verband met drukte. Pas op voor surfers en pleziervaart. Gebruik een decoboei indien nodig. Zoek niet de diepte op, je komt dan snel in de vaarroute terecht.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="xjoidmsqhaa" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>