DREISCHOR LOSWAL

Nederland, Zeeland

8 / 1 / duikkaart / 3 / 12

DREISCHOR LOSWAL

Gerty van Kessel
Nederland, Zeeland 14-05-24

Leuke duikstek voor snorkelaars en fotografie. Half uur rechtuit gezwommen. Diepte 2 meter. Tot vaargeul en weer terug. Gem duikdiepte 2.5 m

5 m
16 °C - 3 m

DREISCHOR LOSWAL

Duikbuddy Dordrecht
Nederland, Zeeland 17-12-23

Veel soorten wieren. Gr. Wier- & Japanse Zeepbelsl. Velden van Oesterschelpen. Steiger is erg glad als hij nat is!

5 m
6 °C - 5 m

Dreischor Loswal is een duikstek in de Grevelingen die typisch geschikt is voor scharrelduikers, onderwaterfotografen en snorkelaars. De stek blijft lange tijd ondiep (2 meter), waarna de bodem afloopt naar 15 meter en dan weer stijgt naar 8 meter. Een alternatief voor de toplocaties Frans Kokrif en Gemaal is het niet, maar er is genoeg te zien. Je duikt over begroeide oesterbanken, wiervelden en de begroeide overblijfselen van de oude loswal die hier ooit heeft gestaan. Het meeste leven vind je tussen de oesters en wieren. Concentreer je op de vierkante meter. Je kunt meerdere duikrouten volgen. Als je recht vooruit duikt kom je op oesterbanken en wiervelden terecht. De bodem daalt dan tot 15 meter om vervolgens weer tot 8 meter te stijgen. Dit betekent meer zonlicht en dus weer meer begroeiing. Je kunt ook links en rechts van de steiger duiken. Daar kom je veel oude dijkval en begroeide stenen tegen.

Bijzonderheden

Je parkeert bij Dreischor Loswal onderaan de dijktrap bij duikstek, Dreischor Loswal Muurtje. Vervolgens loop je het hellende dijkpad op richting de instapplaats. Hier tref je een bankje, een trap en een steiger aan. Maak je klaar voor je duik en ga naast de steiger te water. Je kunt bij de instapplaats staan om je vinnen aan te trekken. Daarna duik je lange tijd in ondiep water over een dicht begroeide bodem van wieren en oesters. Er moeten hier ook een begroeide ketting en een oud platform liggen.

Waarschuwingen

Dreischor Loswal blijft lange tijd ondiep. Gebruik bij Dreischor Loswal altijd je kompas. Het bodemverloop kan verwarrend zijn. Steiger kan erg glad zijn bij nat weer. Let op. De steiger is bedoeld voor zwemmers, niet voor duikers.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="N84WMcl0kba" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>