Wij zijn Gijs en Femke en wij emigreren naar Bonaire

Wij zijn Gijs en Femke en wij emigreren naar Bonaire

Volg hun (duik)avontuur en beleef het mee...!

Op onze eerste date was het al duidelijk. We waren niet alleen op het eerste gezicht verliefd, we delen ook onze liefde voor de horeca, duiken en reizen. Het was dan ook snel beklonken. Als het wat wordt, gaan we samen het avontuur opzoeken. Wij zijn Gijs en Femke en wij gaan emigreren naar Bonaire!  Volg ons op Duikersgids.

Hoi ik ben Gijs 

Hoi ik ben Gijs, 29 jaar jong en ik woon in het mooie Twente. Van jongs af aan heb ik een liefde voor koken. Ik ben afgestudeerd als kok, maar ik voelde me eigenlijk nooit echt happy in Nederland. Daarom verlangde ik naar een nieuwe uitdaging, zowel in mijn werk als in mijn privéleven. 'Zoek een leuke hobby,' zeiden mijn ouders. Die hobby is nooit gekomen, wel een verblijf in Argentinië waar ik heb gedoken in de Atlantische oceaan bij een leuk vissersplaatsje, genaamd Puerto Madryn. Tijdens mijn eerste duik spotte ik een walvis. Toen was ik verkocht!

Hai ik ben Femke

Hai ik ben Femke, 26 jaar en ik woon in Enschede. Omdat ik een liefde heb voor reizen en voor de hospitality branche heb ik de studie Tourism Management gevolgd. Tijdens mijn studie heb ik voor mijn buitenlandstage een half jaar op Bonaire mogen wonen en veel heb kunnen duiken. Dit bevestigde mijn droom om ooit te verhuizen naar een tropische bestemming. Terug in Nederland sloeg de realiteit toe. Ik werkte te hard en deed te veel waardoor ik een flinke dip kreeg. Na mijn herstel wist ik het zeker. Ik moet voor mezelf kiezen en doen wat ik leuk vind. 

Emigreren naar Bonaire 

En dus stond het vast. Wij gaan naar Bonaire verhuizen. We hebben beide een paar jaar geleden ons SSI OW brevet gehaald en samen al heel wat duiken gemaakt. Daarom is het een logische volgende stap om ons beide te laten opleiden tot duikinstructeur. Dat kan natuurlijk in Nederland maar waarom niet in de Caribbean? We zijn nog jong. We kunnen alle kanten nog op. En waarom juist Bonaire? Dat spreekt vanzelf, de mentaliteit, de rust, het weer en natuurlijk de onderwaterwereld. Wat wil je nog meer? Bovendien is het ver weg en toch een beetje als thuis omdat Bonaire een bijzondere gemeente van Nederland is. Deze status maakt de emigratieprocedure ook vrij simpel. Zo heb je maar een paar dingen nodig: Een (geldig) paspoort, een geboorte-akte, een verklaring burgerlijke staat en indien getrouwd of gescheiden een huwelijksakte en natuurlijk een bericht van uitschrijven. Naast dit papierwerk moet je ook nog een heleboel opzeggen. Welke verzekeringen en abonnementen zeg je op en welke nieuwe sluit je af. Natuurlijk moeten we op Bonaire ook ergens wonen. Via een mevrouw op Facebook vonden we een leuk appartementje. Wel gek hoor, een huis uitzoeken en er niet eerst even langs kunnen gaan om te kijken hoe het er daadwerkelijk uit ziet.

Werken bij Buddy Dive resort

So far so good maar er zal ook gewerkt moeten worden. We hebben zo ongeveer op iedere vacature gereageerd die ons aansprak. Van verschillende bedrijven kregen we positieve reacties waardoor wij in de luxepositie zaten dat wij konden kiezen. We wilden samen bij het zelfde bedrijf aan de slag. Net toen we een contract wilden tekenen bij een erg leuk bedrijf, kregen we geheel onverwacht een mailtje van Buddy Dive resort. Voor wie het niet kent, dit is een groot duikresort met een lekker restaurant genaamd ‘Ingrediënts’. Per 1 september kunnen we daar aan de slag. Femke in de bediening en Gijs in de keuken. Naast de prima arbeidsvoorwaarden kunnen we ook gratis duiken en krijgen we korting op specialty’s en sportscholen op Bonaire. Perfect!

Blijf ons volgen

Inmiddels zijn we onderweg naar Bonaire. We verheugen ons in het vliegtuig op de warmte en de wind. Zalig! Maar, er staat ons ook heel wat te wachten. Een nieuw huis, een nieuwe baan een heel nieuw leven. Gaat het ons lukken om duikinstructeurs te worden? Kunnen we wennen aan de nieuwe cultuur? En waar gaan we duiken? Elke maand maken we een top 3 van de leukste duikstekken die wij die maand bezocht hebben. Blijf ons volgen. Tot snel weer!  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht