Duikbrevet halen na je vakantie

Duikbrevet halen na je vakantie

03-09-2015. Je bent op vakantie geweest naar Thailand of Egypte. Daar heb je kennis gemaakt met de duiksport.  En nu... wil je je duikbrevet halen. Dat kan en vast ook vlakbij jou in de buurt. Nederland telt veel duikscholen, maar ook veel duiklocaties. Kijk waar in jouw buurt duikscholen en duikstekken te vinden zijn. Wil je eerst kennismaken met de Nederlandse duikwereld? Bestel dan nu de Duikersgids

De beste kennismaking met de duiksport in Nederland is de Duikersgids. Deze gids bevat alle topduikstekken in Nederland en België. Alle duikstekken staan uitgebreid in de Duikersgids beschreven met een duikkaartje, GPS coördinaten, foto's en alle informatie over toegankelijkheid, moeilijkheidsgraad en veiligheid. Daarnaast krijg je achter in de gids een helder overzicht van alle duikscholen en duikwinkels in jouw woonplaats. Of je nu in Gelderland, Noord-Brabant of Utrecht woont, er is altijd wel een duikwinkel of duikstek bij jou in de buurt.   

Duiken in Nederland

Het verbaast je misschien dat er zoveel duikvoorzieningen zijn in Nederland. Toch is dat niet terecht. In Nederland kun je prachtig duiken. De Oosterschelde en de Grevelingen zijn prachtige duikregio's met tientallen duikplaatsen. In de zomermaanden staan de Zeeuwse dijken vol met niet alleen duikers uit Nederland maar ook uit België, Frankrijk en Duitsland. Daarnaast telt Nederland tientallen prachtige zandputten met helder water en voldoende duikvoorzieningen. Bekende duikplaatsen in Nederland en België zijn ondermeer de Zeelandbrug (Oosterschelde), Dreischor Gemaal (De Grevelingen), Put van Ekeren (Antwerpen), Zandeiland 4 (Vinkeveen) en de Vinkeveense Plassen zelf, waar je prachtig vanaf de boot kunt duiken. 

Duikbrevet halen

Wil je je duikbrevet halen?  Neem dan contact op met een duikcentrum in jouw omgeving. Dat zou ook kunnen via onze gratis app voor Android en iOS. De opleiding duurt enkele weken en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De praktijklessen worden gedeeltelijk in het zwembad en het buitenwater gehouden. Een Open Water opleiding kost tussen de € 300,00 en € 400,00. Behalve deze investering is het sportduiken eigenlijk niet duur. Voordat je tot aankoop van eigen materiaal overgaat kun je alles huren. Veel succes en veel duikplezier! 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht