BIG SPONGE 2

Bonaire

/ 3

Big Sponge 2, aan de zuidoostkust van Bonaire, heeft een zeer fraai rif. Prachtige formaties harde koralen worden afgewisseld met mooie zachte koralen en honderden waaierkoralen. De drop off begint op ongeveer 80 meter uit de kant en loopt geleidelijk aan af naar een diepte van 35 meter. De mooiste begroeiing vind je tussen de 8 en 15 meter, met tussen de 20 en 25 meter een veld met gigantische barrel sponges. Het zijn onder meer deze grote barrel sponges die Big Sponge haar naam gaven.

Bijzonderheden

De instap van Big Sponge is een kleine vijf meter brede inham met een redelijk vlakke bodem. Voorzichtigheid is geboden. Aan weerskanten van de inham ligt een gemene rotskust vol zee-egels, ongelijk gesteente en brandkoraal. Loop niet vanaf de kant het pad op dat naar de dam voert, al lijkt dit de meest logische route. De juiste route naar de instapplaats ligt links van dit pad.

Waarschuwingen

Bij Big Sponge kan, behalve langs de drop off, ook vlak aan de kant een sterke stroming staan richting het zuiden. Houd daar rekening mee bij het uitzwemmen. Duik hier uitsluitend met voldoende ervaring en schakel een lokale duikgids in. Duik hier alleen bij kalme zee en gunstige weersomstandigheden.

Lees meer

Abonnee content

Bekijk ook kaart, kenmerken, statistieken, foto's en nieuws van deze duikstek.

Zoek in de logberichten van deze stek

Plaats een logbericht

Nederlands English Deutsch Francais

Deze duikstek weergeven op je eigen website

Met de volgende code kun je deze duikstek op jouw website embedden. Vraag eerst eenmalig een key aan waarmee je elke duikstek op Duikersgids kunt overnemen. Mail naam duikschool, email-adres en de url naar info@duikersgids.nl.

<div id="EMBEDKEY" data-spot="zklOyH71aLA" data-lang="nl"></div>

De id van de duikstek is jouw embedkey
De data-spot is de duikstek referentie
De data-lang is de taal in ISO code. Keuzes zijn: en, nl
Voeg het volgende script toe onderaan jouw HTML pagina:

<script src="https://api2.duikersgids.nl/js/embed.js"></script>