Zo mooi zag je de Nionplas nog nooit!

Dit bericht is geplaatst op 8 juni 2021
Zo mooi zag je de Nionplas nog nooit!

Adembenemend zicht en paaiende karpers.

Koi karpers, schildpadden, steuren, snoeken, palingen, meestal goed zicht en een prachtige onderwaternatuur. We hebben het over de Nionplas. Heb je hier nog nooit gedoken? Dan is dit absoluut een tip voor het komende weekend. Duikersgids Support Team: Corne Uijens. Video: Corne Uijens. Bekijk video:

Duiken in de Nionplas

Wie de logberichten van de Nionplas in de gaten houdt, weet één ding. Dit is het moment om er te zijn. Het zicht is fenomenaal en de plas komt volop tot leven. De afgelopen dagen waren het vooral de karpers die de show stalen. Het is paaitijd voor deze soort en je ziet ze dan ook in grote getalen in de ondiepe gedeelten. Zodra de watertemperatuur boven de 16 graden uitstijgt is het zover. Meestal is dat in de periode mei, juni. Maar er is in de Nionplas meer te zien dan alleen karpers. De takken en boomwortels langs de oever vormen met invallend zonlicht een prachtig gebied waar je grote snoeken tegenkomt, maar ook brasems, zeelten en scholen baarzen en voorntjes. 

Schildpad eet slak 

Corne weet de Nionplas als geen ander in beeld te brengen. Het adembenemende zicht is hem dit keer wel erg goed gezind. De video begint met een wauw-moment. Wat een zicht en wat een natuur. De takken en boomwortels lijken wel een mangrovegebied, zeker met een schildpad op de achtergrond. Vervolgens verschijnt een enorme snoek in beeld die majestueus door het water glijdt. Daarna laat de schildpad zich weer zien, ditmaal van dichtbij. Corne slaagt filmt het dier van dichtbij terwijl het zich te goed doet aan een slak. De Nionplas is een toplocatie en zeker in deze periode een aanrader. De stek heeft 371 logberichten en dat zijn er eigenlijk veel te weinig. Log jouw duikervaringen in de Nionplas op Duikersgids. Er zijn ook onbekende duikstekken die jou zullen verrassen. Ontdekt ze met een abonnement op Duikersgids.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht