Zeesnelweg tusssen Bonaire, Curacao en Aruba stuk dichterbij

Dit bericht is geplaatst op 18 juni 2015
Zeesnelweg tusssen Bonaire, Curacao en Aruba stuk dichterbij

Nederland ondersteunt het initiatief om een snelle dagelijkse bootverbinding op te zetten tussen de drie benedenwindse eilanden Bonaire, Curacao en Aruba. Een dagelijkse ferry zou een belangrijke impuls geven aan de economie van de eilanden en het verkeer van personen en goederen verbeteren. Ook het toerisme zou profiteren. Wat dacht je van een duikvakantie op Bonaire met tripjes naar Aruba of Curacao?

Een haalbaarheidsstudie in opdracht van Aruba, Curaçao en Bonaire is inmiddels gestart. De eindresultaten moeten duidelijkheid geven over de benodigde randvoorwaarden zoals havenfaciliteiten en douane- en immigratieprocedures. Nu al is duidelijk dat de economische en maatschappelijke effecten van een snelle ferryverbinding tussen de eilanden een enorme stimulans zou zijn. Tot op heden bestaan alleen luchtverbindingen.
Met een ferryverbinding is de afzetmarkt voor het bedrijfsleven ineens veel groter en wordt het makkelijker en interessanter om op meerdere eilanden actief te worden. Ook ontstaan meer mogelijkheden voor toerisme, dienstverlening en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van scholing, werk en familiebezoek. Eerdere pogingen om een snelle bootverbinding tussen de eilanden tot stand te brengen, kwamen niet van de grond. 

 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht