Zeer knappe reddingsactie van badjuf

Dit bericht is geplaatst op 22 juni 2015
Zeer knappe reddingsactie van badjuf

22-06-2015. Het werk van een badmeester lijkt simpel maar dat is het niet. Als zich een noodsituatie voordoet, moet je alert zijn en tijdig ingrijpen. Deze badmeester toont zich bekwaam door in een overvol zwembad dat ene kind in problemen te spotten en te redden. Zou jij het kunnen? 

Ze staat langs de kant, kijkt oplettend rond en komt op het juiste moment in actie. Het vergt een scherp oog en jaren van training om zo efficiënt als badmeester te kunnen werken. Je hoeft jezelf dus niets te verwijten. Maar hoe breng je het er als ouder vanaf, als je alleen op je eigen kind hoeft te letten? Verdrinking is bij kinderen van 1 tot 5 jaar een van de belangrijkste doodsoorzaken. De meeste slachtoffertjes verdrinken niet in zee of in het zwembad, maar gewoon thuis, in bad, in de vijver of zelfs in een emmer.
Anne Marie Oudesluys-Murphy, hoogleraar kindergeneeskunde in Leiden deed vorig jaar onderzoek naar verdrinkingsgevaar bij kinderen. "Het probleem is dat ouders overschatten hoe goed hun kind de situatie kan inschatten, terwijl ze onderschatten waartoe het fysiek al in staat is.'' Lifeguard and Rescue International Training ontwikkelt intensieve lifeguard trainingen in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Op youtube zijn tal van video's te vinden met voorbeelden van trainingen en reddingsacties.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht