Werken aan duikparcours Kure-Jan Strand

Dit bericht is geplaatst op 24 juli 2015
Werken aan duikparcours Kure-Jan Strand

24-07-2015. Op 30 juli 2015 werkt duikkcentrum Down Under weer aan het duikparcours van Twiske Kure-Jan Strand (Den Ilp zijde). Dit keer wordt het lijnenparcours verder verbeterd, de lijnen worden verhoogd met behulp van steigerpijpen. Duikers hoeven dan minder dicht bij de bodem te duiken wat het zicht ten goede komt. Wil je meehelpen? Verzamelen op 30 juli op de parkeerplaats van het Kure-Jan Strand, om half 8.

Down Under is erg actief in de Stooterplas. Weliswaar is met de gemeente afgesproken om geen nieuwe objecten af te zinken, maar de diverse duikparcours worden goed onderhouden. Daarvoor werkt Down Under met eigen materiaal en zelf ontwikkeld gereedschap. Zo is een hei-mechanisme ontworpen om de steigerpijpen, die het parcours moeten verhogen, in de grond te heien. 
Voor mankracht zijn weliswaar vrijwilligers nodig. Bij jij een ervaren duiken? Kun je onderwater op de tast werkzaamheden verrichten en communiceren? En heb je geen moeite om met handschoenen aan moertjes vast te houden? Je bent van harte welkom. Vorige week werkte Down Under voor het laatst aan het parcours van Twiske Kure-Jan Strand. Daarbij zijn ondermeer de paravaan en de bubblebox schoongemaakt. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht