Weer zeehond in Bergse Diepsluis. Herhaalde waarnemingen van duikers

Dit bericht is geplaatst op 15 mei 2016
Weer zeehond in Bergse Diepsluis. Herhaalde waarnemingen van duikers

15-05-2016. De laatste tijd wordt weer geregeld een zeehond waargenomen bij de Bergse Diepsluis. Het dier komt speels en nieuwsgierig over en keert geregeld naar de Bergse Diepsluis terug. Ook het relatief geringe aantal sepia's, dat dit jaar bij de Bergse Diepsluis gespot wordt, zou hierop wijzen. Het is geen grijze zeehond, zoals Happie, maar een gewone zeehond.

Verschillende duikers hebben de zeehond van dichtbij gezien en postten hierover op Facebook. "Het beestje liet zich drie keer van een paar meter afstand zien en dook steeds weg, " aldus een reactie van Rene Weterings op zijn pagina. "Hij kwam speels over, leuke ontmoeting." Ook Edwin Westenberg had verschillende ontmoetingen. "Er zwemt er daar regelmatig eentje rond," meldt hij. "Ik heb hem de afgelopen maanden vier keer gezien. Hij komt even kijken en verdwijnt dan weer snel."  

Zeehond Bergse Diepsluis niet Happie

Het nieuws doet uiteraard denken aan zeehond Happie, die de gemoederen maandenlang bezig hield op deze plek. De situatie liep toen zo uit de hand dat Happie door de zeehondenopvang verplaatst is naar een rustigere omgeving. Toch gaat het vrijwel zeker niet om Happie. "Dit is geen grijze zeehond, maar een gewone," aldus Edwin Westenberg. "Hij is kleiner en heeft grotere ogen. Ook bij Scharendijke kom je ze weleens tegen." Vermoedelijk wordt het dier door de aanwezigheid van sepia's steeds naar de Oesterdam gelokt. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht