Website Duikersgids volledig vernieuwd

Dit bericht is geplaatst op 25 september 2016
Website Duikersgids volledig vernieuwd

23-10-2016. Je hebt het vast al gezien. De website van de Duikersgids is vernieuwd. Je kunt nu zoeken in alle logberichten en je kunt nu ook op de logberichten reageren. Verder is de website gerestyled en toegankelijker gemaakt voor telefoon en tablet. Nog niet alles werkt optimaal, het is een 'work in progress'. Het doel van de Duikersgids blijft hetzelfde: Jouw kans op een succesvolle duik vergroten met actuele duikstekinformatie.  

Op het Duikersgids platform staan inmiddels meer dan 15.000 logberichten. En dat aantal groeit gestaag. Een teller op onze nieuwe homepage houdt het aantal bij. Al die waardevolle informatie wordt ontsloten doordat je nu kunt zoeken in alle logberichten. Verder is de website praktischer en gebruiksvriendelijker geworden. Nieuw toegevoegde duikstekken worden direct op de homepage getoond en interessante duikstekken worden uitgelicht. De belangrijkste veranderingen zetten we hieronder op een rijtje.

Vind jouw duikstek 

Op de homepage is de Google Mapskaart verdwenen. De belangrijkste functie 'Zoek een duikstek' blijft natuurlijk gehandhaafd. Deze functie leidt je direct naar onze vernieuwde duikstekpagina, met als nieuwe toevoeging: 'Winkels in de Buurt'. Verder is ruimte gemaakt voor meer duikkaartjes. Behalve de Duikersgidskaart gaan we ook detailkaarten en lokale streekkaarten vertonen. Dat betekent: Nog meer details en nog meer nuttige informatie. 

Kies een land

Verder is 'Kies een land' er als nieuwe functie bijgekomen. Je kunt zowel op de homepage als op de pagina Duikstekken Kaart een land kiezen. Het land van je keuze wordt op de kaart zichtbaar gemaak, met daaronder alleen logberichten van dat specifieke land. Dat laatste wordt nog toegevoegd. Switch naar Duikstekken Lijst als je de betreffende duikstekken in een lijstweergave wil zien. Op de pagina Duikstekken Kaart kun je ook filteren op Beoordelingen en Vulstations. Meer filtermogelijkheden zoals Geschikt voor Alle Niveaus, Vrij Toegankelijk of Geschikt voor Mindervaliden zullen snel volgen. 

Zoeken in Logberichten 

Zoeken in Logberichten werkt eenvoudig. Type een zoekterm in, selecteer een periode, klik op 'Zoeken' en bekijk het resultaat van je zoekactie. Binnenkort wordt ook de mogelijkheid toegevoegd om een land te selecteren zodat je nog specifieker kunt zoeken. Er wordt overal over gelogd. Je kunt dus elk zoekwoord invoeren dat relevant is: Lopen, Zicht, Zeepaardje, Bodem, Verboden, Autosleutels, Gevonden, Verloren en nog veel meer. Probeer het snel uit. Waarom is dit handig. Je sluit verrassingen uit en je vergroot je kans op een succesvolle duik!

Reageren op een logbericht

Elk logbericht heeft nu ook zijn eigen pagina. Je komt op de pagina van een logbericht door op een logbericht te klikken op de pagina 'Zoeken in Logberichten' of op de duikstekpagina. Laat vervolgens direct onder het bericht je reactie achter. Dat is handig. Soms heb je vragen over het bericht of misschien wil je het bericht bevestigen. Op de pagina van een logbericht vind je verder tal van andere opties voor meer relevante informatie. 

Kennisbank over duikstekken

Deze kennisbank over duikstekken in Nederland en België groeit naarmate er meer gelogd wordt. En zoals je gemerkt hebt, komen er steeds meer populaire buitenlandse duikstekken bij. Log ook je duik en lever je bijdrage! Je helpt mee om het duiken voor alle duikers aangenamer te maken. Op den duur kun je zelfs de ontwikkeling van duikstekken gaan monitoren. Feitelijk kan dat nu al, maar naarmate de tijd verstrijkt wordt de data interessanter. Voer na elkaar twee verschillende perioden in en vergelijk de logberichten op onderwerpen zoals Waterkwaliteit, Leven, Visstand, Blauwalg enzovoort. Veel succes!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht