Waterschildpad kwijnt langzaam weg in onze wateren

Dit bericht is geplaatst op 9 september 2015
Waterschildpad kwijnt langzaam weg in onze wateren

Opvangcentrum voor schildpadden meest diervriendelijke oplossing.

Er worden steeds vaker waterschildpadden gespot. Zie de schitterende beelden hieronder in de Put van Ekeren. Helaas horen deze vaak afgedankte huisdieren niet in ons koude klimaat thuis en kwijnen ze langzaam weg. Het advies van Stichting Schilpaddencentrum Nederland: Vang ze als je kunt en bel de dierenbescherming in de betreffende gemeente. Ze worden vervolgens opgehaald.

Schildpaddencentrum Nederland

Waterschildpadden zijn erg sterke dieren. Zelfs in koude Nederlandse of Belgische wateren kunnen ze lange tijd overleven. Weliswaar werkt het metabolisme van de meeste waterschilpadden pas bij een watertemperatuur tussen de 18 en 22 graden. Dit betekent dat de dieren hooguit zes tot acht weken kunnen eten en dus langzaam wegkwijnen. 
Opvang van deze dieren is dan ook de meest diervriendelijke oplossing. In Nederland is dit geregeld via de dierenbescherming. Ze vangen zelf geen schildpadden maar als je er eentje hebt, kun je ze bellen en worden ze opgehaald. Meer informatie vind je op de website van Schildpaddencentrum Nederland.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht