Wanneer maak jij je eerste Noordzeeduik?

Dit bericht is geplaatst op 15 december 2016
Wanneer maak jij je eerste Noordzeeduik?

De Hondsbosch ligt op 20 meter en staat keurig recht op de bodem.

Op 30 oktober 2016 maakte Linda Schokker haar eerste duik op een wrak in de Noordzee. Ze liet haar avontuur vastleggen en kijkt er met trots op terug. Ze ging met de Lamlash en zij kozen voor een duik op het wrak van de Hondsbosch, met rustig weer. Een perfecte keus. De Hondsbosch ligt op 20 meter diepte en staat keurig recht op de zeebodem. Bekijk hoe jouw eerste Noordzeeduik eruit zou kunnen zien. Film JackieO.

Duiken op de Hondsbosch

De Hondsbosch is typisch een Noordzeewrak voor beginnende Noordzee-duikers. Op de film is het schip goed te zien. Het is ongeveer veertig meter lang en het zicht was zo goed dat grote delen van het wrak waarneembaar zijn. Ook de scholen steenbolken, die het wrak bewonen, zijn goed te zien. De Hondsbosch is een Nederlandse kustvaarder. Het schip voer ondermeer vanuit Honig Koog a/d Zaan naar Engeland. Een storm op 13 november 1973 bracht de Hondsbosch tot zinken. De drie bemanningsleden zijn gered. 

Duiken in de Noordzee

Duiken in de Noordzee is fascinerend. Het onderwaterleven is op de wrakken in de Noordzee veel rijker en gevarieerder dan in de Grevelingen of de Oosterschelde. Ga met een goede charter en bij rustig weer, de omstandigheden zijn dan goed te doen. En als je denkt dat duiken op de Noordzee niks voor vrouwen is. Tijdens Linda's eerste Noordzeeduik was de helft van het aantal duikers, vrouw. Er zijn honderden wrakken waar je in de Noordzee op kunt duiken. Bekende wrakken in de Noordzee zijn ondermeer: de Breydon Widgeon en de SS Ameland.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht