Ken jij de schitterende wand van de Boschmolenplas?

Dit bericht is geplaatst op 28 november 2019
Ken jij de schitterende wand van de Boschmolenplas?

Geen duikers, geen objecten en geen stof. Alleen de muur.

Je kent de Boschmolenplas, met al z'n objecten. Maar ken je ook de muur? Nee? Neem dan eens, net als Joost Jochems van ScubaRepair de route naar de muur. Wat kun je verwachten? Rust, geen duikers, geen stof en geen objecten. Alleen een eindeloze muur vol leven...! Video: Joost Jochems. Bekijk video:

Duiken in de Boschmolenplas

De muur van de Boschmolenplas. Zelden is hij zo mooi in beeld gebracht. Joost filmde hem met zijn splinternieuwe Paralenz. "Alsof je over een maanlandschap duikt," zegt hij enthousiast. "Je ziet overal gaten, spleten en kraters en er duikt hier niemand. Dus geen drukte, geen stof en nergens sporen in de bodem. Pure zen! Alleen die enorme muur en dat grillige, spectaculaire landschap. Als je goed kijkt zie je dat er overal in de wand gaatjes zitten. Elk gat wordt gedeeld door een kreeftje en een grondel in een soort symbiotische samenleving. Prachtig."

Puur genieten

Terwijl zijn Paralenz de beelden vastlegt, zet Joost even alles van zich af. Een Paralenz hoef je niet vast te houden. De camara zit bevestigd aan je masker. "Dat is heel praktisch. Je hebt je handen vrij en je kunt je optimaal op je duik concentreren. Op een gegeven moment (1.15) zagen we een baars die vlak boven de bodem een grondeltje verschalkte." Is het gebied voor iedereen bereikbaar? "Een duik over de muur is prima in een uur te doen," aldus Joost. "Met een scoorter kom je nog verder omdat je actieradius dan vier tot zeven keer groter is." Bekijk de Duikersgids kaart om de locatie van de muur te vinden. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht