Verplaatsen duikobjecten ondermijnt afspraken gemeente

Dit bericht is geplaatst op 12 november 2018
Verplaatsen duikobjecten ondermijnt afspraken gemeente

Verzoek aan duikers om niet zonder overleg objecten te verplaatsen

Op vrijdag 26 oktober zijn in de Milligerplas een silo en een autowrak afgezonken. Dit weekend moest het autowrak verplaatst worden omdat het te dicht bij een bootwrakje lag. Helaas bleek het bootwrakje verdwenen omdat het verplaatst is door duikers. Afspraken met de gemeente Zwolle over de inrichting en verfraaiing van deze duikstek komen nu onder druk te staan. 

Duiken Milligerplas

De NOB en duikcentrum de Tuimelaar Zwolle zijn nu in verlegenheid gebracht. Er zijn met de gemeente afspraken gemaakt over de posities van de objecten om rekening te houden met andere gebruikers van de plas (visvereniging, brandweer en zeilvereniging). "Door objecten te verplaatsen komen deze afspraken onder druk te staan en krijgen we wellicht minder voor elkaar in deze plas," aldus Desmond van Santen van de NOB. "Hierbij het verzoek aan alle duikers om de objecten in de Milligerplas vooral te laten liggen waar ze liggen."

Duiken in Nederland

De oproep geldt niet alleen voor de Milligerplas, maar voor duikplaatsen in het algemeen. Duikobjecten dienen veilig afgezonken te worden, met toestemming van de betrokken autoriteiten en daarna niet zomaar verplaatst te worden. Het verplaatsen van objecten kan allerlei gevolgen hebben voor de veiligheid en eventueel gemaakte afspraken. "Ook in onze stek komt dit veelvuldig voor," zegt een duikschoolhouder. "Soms is een object volkomen veilig om na verplaatsing ineens heel onveilig te zijn geworden. Daar schiet niemand iets mee op."  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht