Toeristen krassen hun naam in oeroud koraal. Schande..!

Dit bericht is geplaatst op 22 januari 2020
Toeristen krassen hun naam in oeroud koraal. Schande..!

"Hoe kun je zoiets moois beschadigen alsof het een bushalte is?"

Toeristen hebben in Crystal Bay op Nusa Penida hun namen gekerfd in tienduizend jaar oud koraal. Dit meldt de Bali Sun. Foto's van de schade verschenen gisteren op sociale media, waarna de woede op internet losbarstte. Sportduiker Pierre Terrini maakte de foto's en deelde zijn verontwaardiging met ons. "Hier word je gewoon hartstikke ziek van!" Foto: Pierre Terrini. 

Duiken op Bali

Pierre postte zijn foto's gisteren in een Bali-groep op Facebook met als caption "Wat is er mis met sommige mensen? Serieus, moeten ze nou echt hun naam op dit prachtige koraal kerven?" De woede en frustratie die volgde op zijn post duurt nog steeds voort. De kostbare koraalriffen op Bali zijn duizenden jaren oud, met een geschatte groei van 0,8 tot 80 millimeter per jaar. Woorden schieten tekort om de vandalen te beschrijven die hier zo respectloos mee omgaan. Een Facebookgebruiker liet het volgende commentaar achter: "Hoe kun je zo stom zijn om zoiets moois als Crystal Bay moedwillig te beschadigen alsof het bushalte is?"

Mola Mola

Crystal Bay is overigens een van de populairste duikstekken op Bali met kristalhelder water, prachtige koraalvelden en een bijzondere vleermuisgrot, waar je behalve vleermuizen ook rifhaaien kunt zien. Daarnaast is Crystal Bay de duikplaats bij uitstek om maanvissen ofwel mola mola's te spotten. Bij sommige duikscholen moet je zelfs een maanvis protocol lezen en ondertekenen voordat je mee mag. Tijdens je duik dien je je te houden aan de richtlijnen van het protocol om verantwoord met deze uitzonderlijke vissen te kunnen duiken. Als je naar Crystal Bay gaat, ga je meestal voor de maanvissen. Toch is het nooit een garantie dat je ze ziet. Video: Rems Production. Bekijk video:  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht