Duiken met 2000 tropische vissen. TODi, 6 maanden voor de opening

Dit bericht is geplaatst op 27 april 2016
Duiken met 2000 tropische vissen. TODi, 6 maanden voor de opening

27-04-2016. Vandaag bracht de Duikersgids een exclusief bezoek aan TODI. Een nieuw indoor duikcentrum in het Belgische Beringen, waar jij straks duikt met tweeduizend tropische zoetwatervissen. De werkzaamheden zijn nog in volle gang. TODI opent op 28 oktober 2016. Voordat de miljoenen liters water erin gaan, maakten wij een wandeling door het enorme duikbassin in aanbouw. 

Het is even zoeken op de werf, maar uiteindelijk komen we in de buurt. En dan ineens, staan we in de damestoiletten in aanbouw. We zijn net op tijd, de rondleiding gaat beginnen. Alles komt voorbij: De gangen, de kleedlokalen, de leslokalen, het vulstation, de horecaruimten en de zuiveringsinstalatie waar ook vissen verzorgd worden. En dan de ladder af en het enorme duikbassin in. Je ziet de riffen in aanbouw, de duiktrappen en de diverse themagebieden.  

Duiken in TODI

Inmiddels is de sfeer voelbaar. Duiken in verwarmd water tussen duizenden subtropische zoetwatervissen, met alle denkbare duikvoorzieningen. TODI wordt een uniek indoor duikcentrum. Het bassin heeft een doorsnede van 36 meter en is 10 meter diep. TODI is gevestigd op het BMine-complex in Beringen. Alles over TODI vind je in Duikersgids 12 en op het Duikersgids platform. Wil je meer informatie? Abonneer je nu. 

Verslag en foto: Dirk Donald Hanssens

 

09-10-2015. Indoor duiken in Belgie met 2000 tropische vissen

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht