Tevreden klant blij met Android bug-fix

Dit bericht is geplaatst op 6 augustus 2015
Tevreden klant blij met Android bug-fix

06-08-2015. Theo Stolzenbach wilde er perse vanaf, de bug in de Duikersgids app op zijn Androidtoestel. Hij belde ons en we liepen samen de lijst met mogelijke oorzaken af. We lieten Theo zelfs de testversie van de eerstvolgende update downloaden. Zonder resultaat. Uitendelijk lukte het toch. Lees Theo's verhaal, het kan ook jouw fix zijn.    

"Een tijdje geleden besloot mijn Duikersgids app ermee op te houden. Na een mailtje hierover kreeg ik snel reactie terug van de Duikersgids. Wat was er mis? De app opende correct, maar crashte direct als ik er iets op wilde doen.
Uiteindelijk kreeg ik van de Duikersgids de mogelijkheid om een testversie te downloaden, maar helaas ook deze bleef crashen. Na eindeloos meedenken door de Duikersgids en eindeloos proberen van mijn kant, kwam deze week de oorzaak aan het licht. Mijn telefoon draaide op Android versie 5.0.2 en daar zat blijkbaar de fout. Want toen ik Android 5.1 op mijn telefoon installeerde en gewoontegetrouw mijn apps controleerde, bleek de Duikersgids app weer te werken. Conclusie: De bug werd veroorzaakt door Android 5.0.2 in combinatie met mijn telefoon. Maar let op! Dit geldt niet voor alle toestellen. Ik had dit probleem op mijn HTC One M9, terwijl mijn vrouw op haar Samsung nergens last van had."  

Ook een bug op je Android-toestel?

Heb jij ook een bug in de Duikersgids app op je Android-toestel? Mail ons welk toestel je hebt en de versie van het Android besturingssysteem. Beschrijf vervolgens zo nauwkeurig mogelijk hoe de bug ontstaat. Wat doe je op welk scherm voordat het gebeurt? Er kunnen tal van oorzaken zijn. Een andere app op je telefoon kan de onze verstoren, je zou een Androidversie kunnen hebben die we niet meer ondersteunen, enzovoort.
De kans op bugs is op een Androidtoestel overigens veel groter dan op een iPhone. 
Android draait op tal van verschillende toestellen. Het opsporen en verhelpen van bugs is daardoor erg lastig. Toch is er altijd een fix, als je maar volhoudt, zoals Theo. De aanhouder wint! 

 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht