Stropers gepakt op de Grevelingendam

Dit bericht is geplaatst op 1 september 2015
Stropers gepakt op de Grevelingendam

Op donderdagavond 27 augustus is tijdens een reguliere controle op de visserijwet een groot aantal schaal- en schelpdieren in beslag genomen. Buitengewoon opsporingsambtenaren van Sportvisserij Zuidwest Nederland hielden drie verdachten aan op de Grevelingendam, ter hoogte van Bruinisse.

De verdachten hadden een drietal krabbenfuiken geplaatst. Na onderzoek bleek dat in hun bestelbus maar liefst 175 kilo oesters lagen. Ook werden 14 kilo alikruiken, 10 kilo kokkels, 5 kilo Sint Jakobschelpen, 23 kilo krabben en een katapult aangetroffen. In overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zijn de schaal- en schelpdieren in beslag genomen, evenals de fuiken en de katapult. Omdat de herkomst niet exact kon worden vastgesteld is in verband met verspreidingsgevaar van ziekten besloten de dieren over te dragen aan Diergaarde Blijdorp. Tegen de verdachten zal proces verbaal worden opgemaakt.

Meldpunt stroperij 

Sportvisserij Zuidwest Nederland krijgt geregeld klachten binnen over schaal- en schelpdierenstroperij en de rommel die hierbij vaak achtergelaten wordt op de visstekken.
Wanneer je het vermoeden hebt van visstroperij kan je tijdens kantooruren contact opnemen met (tel: 0162 - 69 10 07) van Sportvisserij Zuidwest Nederland op telefonnummer 0162 - 691007 (Rian de Jong). Uiteraard wordt je informatie vertrouwelijk behandeld! Wanneer je een urgente melding hebt buiten kantooruren, kan je 24 uur per dag bellen met het landelijke Meldpunt Visstroperij van de NVWA (0900 - 0388).

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht