Storm Malta neemt van Maori maar geeft ook terug

Dit bericht is geplaatst op 4 november 2016
Storm Malta neemt van Maori maar geeft ook terug

04-11-2016. De storm die afgelopen weekend in Malta de HMS Maori beschadigde, heeft ook iets aan het wrak toegevoegd. Tijdens de storm werd een Toyota van de weg gesleurd en naast het wrak gedumpt. Amy Stilvern en Stuart Rhys Jones van duikschool Dive Malta doken als eersten weer op de Maori. Zij fotografeerden het autowrak. Ook de schade aan St. Julian's Bay is aanzienlijk. Dive Malta, dat aan de baai gevestigd is, houdt morgen met een groep vrijwilligers een eerste schoonmaakronde. Bekijk de film:

Maori en Tug 2 gezandstraal

Langzamerhand komt meer informatie naar buiten over de 'Grigal' (noordooster storm) die dit weekend op Malta woedde. Op Youtube doen tientallen filmpjes de ronde. De wrakken van de Maori en de Tug 2 lijken het zwaarst getroffen. Beide schepen hebben aanzienlijke schade geleden. Ook is alle aangroei aan de wrakken verdwenen. De Maori en de Tug 2 zijn helemaal kaal, alsof ze gezandstraald zijn. Duikers hopen dat de storm ook nieuwe voorwerpen heeft blootgelegd. 

Schade aan land

De schade aan land is eveneens aanzienlijk.  Duikschool Dive Malta kreeg het zwaar te verduren maar leed geen schade. Dit kan niet gezegd worden van het restaurant naast de duikschool. Grote delen van het restaurant, waaronder plantenbakken, bars, een complete houten vloer en de houten beschoeiing tegen de kademuur zijn weggeslagen. Ook de keukeninboedel, compleet met een voorraad drank en voedsel ter waarde van 12.000 euro, zijn in zee gespoeld. Het onderstaande filmpje toont beelden van de bushalte boven het zwaar verwoeste restaurant naast duikschool Dive Malta.

04-11-2016. Storm Malta beschadigt kades en duikstekken

 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Storm Malta neemt van Maori maar geeft ook terug Storm Malta neemt van Maori maar geeft ook terug Storm Malta neemt van Maori maar geeft ook terug

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht