Start haaienonderzoek op Bonaire

Dit bericht is geplaatst op 13 september 2016
Start haaienonderzoek op Bonaire

13-09-2016. STINAPA, IMARES en DCNA starten deze week een onderzoek naar haaien op Bonaire. De organisaties werken samen met financiële steun van de Nationale Postcode Loterij. Het doel is om informatie te verzamelen en meer te weten te komen over de soorten haaien die zich bevinden in de wateren en de koraalriffen rondom Bonaire. 

Nijs Ruijs, een stagiair van de Hogeschool Zeeland, zal samen met STINAPA-personeel en voorzien van BRUV-eenheden (Baited Remote Underwater Video) de haaien van Bonaire onderzoeken. Deze roestvrije stalen apparaten hebben aas en een videocamera en worden telkens anderhalf uur achtergelaten op de bodem van de zee om daarna weer opgehaald te worden. De video wordt vervolgens geanalyseerd op beelden van haaien met betrekking tot soorten, omvang en dergelijke. STINAPA staat te popelen om meer over de topjagers van Bonaire te weten te komen. Haaien en roggen zijn overbevist in de wereldzeeën en worden momenteel door de wet beschermd in Bonaire.
Kom je tijdens een duik in Captain Don's Reef of South Bay toevallig één van deze BRUV-eenheden tegen, dan is het vriendelijke verzoek van STINAPA om er niet aan te komen.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht