Stadsaquarium Aquatopia sluit deuren in januari

Dit bericht is geplaatst op 26 november 2016
Stadsaquarium Aquatopia sluit deuren in januari

26-11-2016. Stadsaquarium Aquatopia, aan het Koningin Astridplein in Antwerpen, gaat dicht. Het aquarium, dat jaarlijks vele duizenden bezoekers trekt, moet haar deuren sluiten. De bezoekersaantallen lopen terug en de nieuwe eigenaar, Radisson Blu Astrid Hotel, heeft andere plannen. In plaats van het aquarium wordt een grote, nieuwe stadsattractie naar Antwerpen gehaald. Met de Kerst verwacht Aquatopia nog zo'n tweeduizend bezoekers. Op 5 januari 2017 sluiten de deuren definitief. 

Wil je het aquarium nog een laatste keer bezoeken? Dan is de Kerstvakantie van 2016 een van de laatste gelegenheden. Daarna sluiten de deuren. De acht personeelsleden zijn inmiddels ingelicht, er wordt gezocht naar een oplossing om de situatie zoveel mogelijk te verzachten. Voor alle dieren wordt gewerkt aan verantwoorde herplaatsing. 
Radisson Blu Astrid Hotel wil in de plaats van het aquarium een grote nieuwe attractie naar de stad Antwerpen halen. Gesprekken met investeerders zijn reeds gaande. Daarnaast wordt de focus verlegd naar de hotelvoorzieningen, alle restaurants, slaapkamers, bars en vergaderruimten krijgen een opknapbeurt. Aquatopia is een openbaar aquarium met ongeveer 10.000 soorten vissen en reptielen dat opgedeeld in in verschillende territoria. De attractie is voor veel Antwerpenaren en toeristen een begrip. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht