Beelden puincontainer Put van Ekeren

Dit bericht is geplaatst op 30 november 2020
Beelden puincontainer Put van Ekeren

"De Put van Ekeren blijft maar geven."

Er zijn videobeelden gemaakt van de puincontainer in de Put van Ekeren. Bram en Joost Jochems legden het object vast tijdens een scooterduik op 29 november 2020 aan de oostkant van de put. Het gaat om een metalen stortbak op 16 meter diepte. De oostkant van de Put van Ekeren is alleen met een scooter bereikbaar. Het is verboden om aan de oostzijde vanaf de oevers te water te gaan. Duikersgids Support Team: Joost Jochems.

Duiken in de Put van Ekeren

"De Put van Ekeren blijft maar geven," aldus het commentaar van Bram Jochems die het object voor het eerst ziet. "De container ligt op steenworpafstand van het bootwrakje. Je vindt hem door vanaf het bootje een zuidelijke koers aan te houden. Vervolgens is het een goede twintig minuten verder scooteren om bij het autowrakje uit te komen. Beide duikers konden ook een nadere blik werpen op het bootwrakje. "Het is een ijzeren bootje," vertelt Joost. "met zware klinknagels en een hardhouten lattenbodem. Verder lijkt het, gezien de zware metalen blokken aan de buitenzijde van het bootje, onderdeel te zijn geweest van het zandwinsysteem dat ooit in de put operationeel was."

Nog meer nieuwe objecten

De komende tijd worden door Bram en Joost meer scooterduiken gemaakt om de oostkant van de put verder in kaart te brengen. Er zouden meer objecten moeten liggen, waaronder nog een bootwrakje en een tuinbankje. Overwogen wordt om de Duikersgids kaart van de Put van Ekeren volledig te updaten voor Duikersgids 17. Duiken aan de oostkant van de Put van Ekeren is sinds eind 2020 toegestaan. AVOS, de beheerder van de put, weerspreekt dit niet maar onthoudt zich van een officiele bevestiging. De Duikersgids is een seizoensadvies vol met nieuw ontdekte stekken en stekken waar iets nieuws te zien is. Abonneer je nu!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht