Prachtige duiksteiger bij Ana Jacobapolder. Of niet...?

Dit bericht is geplaatst op 5 september 2019
Prachtige duiksteiger bij Ana Jacobapolder. Of niet...?

Ondernemer ter plaatste is grootste struikelblok

Aan het hek van de steiger bij Anna Jacobapolder hangt een dik slot. Het toeristisch pontje tussen Anna Jacobapolder en Zijpe vaart niet meer. Maar, zou het niet een perfecte duiksteiger zijn? Er zijn twee struikelblokken die deze prachtige faciliteit in de weg staan. Foto: Lia van de Laan. Duikersgids Support Team: Lia van der Laan.

Duiken Ana Jacobapolder

De veerverbinding tussen Anna Jacobapolder en Zijpe bestaat niet meer. De vraag is wat er nu met de steiger gaat gebeuren. Als duiksteiger zou het een welkome aanvulling zijn om de toegankelijkheid van deze populaire duiklocatie te vergroten. Helaas zijn er twee struikelblokken die deze ontwikkeling in de weg staan, naast het fet dat het officieel niet is toegestaan om in de buurt of vanaf een aanmeergelegeheid te zwemmen of duiken. Er is een kleine kans dat een andere uitbater de veerdienst overneemt. Hier zijn gesprekken over gevoerd, maar erg waarschijnlijk is het niet omdat de veerverbinding nauwelijks rendabel is. 

Ondernemer werkt niet mee

Een andere struikelblok is de ondernemer ter plaatse die sportduikers om meerdere redenen niet goed gezind is. "De ondernemer ziet duikers daar liever gaan dan komen," zegt ook Desmond van Santen van de NOB. Volgens hem storen bezoekers zich aan duikers die zich daar omkleden en verder leveren de duikers hem niets op. Zolang deze gespannen verhoudingen blijven bestaan achten we de kans niet groot dat de steiger als duiksteiger gebruikt mag worden." De oplossing lijkt ons voor de hand te liggen. Er moeten goede omkleedvoorzieningen komen bij Anna Jacobapolder zodat duikers zich uit het zicht kunnen verkleden. De duiksteiger ligt er al.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht