Plannen voor duikwrak bij Tholen

Dit bericht is geplaatst op 7 september 2015
Plannen voor duikwrak bij Tholen

08-09-2015. Er zijn plannen om een duikwrak af te zinken in Tholen. De NOB heeft met dit doel een oude, stalen garnalenkotter gekocht. Samen met de gemeente Tholen, de provincie Zeeland, Rijkswaterstaat en duikcentrum Sub Ocean Services wordt gekeken of het mogelijk is om dit duikwrak af te zinken in de duikplaats Strijenham (79).

Helaas krijgt de NOB de financiering van het project tot nog toe nog niet rond. Maar, jij kan helpen door te doneren. Je mag dan als een van de eersten op het wrak duiken. Ook is er een optie om je naam op het wrak te laten plaatsen. De kotter zal in het voorjaar van 2016 afgezonken worden bij de duiklocatie Strijenham (79) op Tholen. Het gaat om de garnalenkotter (TS7).
Het project heeft een tekort van €9.500. Je kunt uiterlijk tot 17 december 2015 doneren op rekening 
NL61RABO01361803 61 t.n.v. Stichting Zeeuwse Duikwrakken o.v.v. Donatie duikwrak Tholen.

Keuze van de duikplaats

Bij de keuze van de duikplaats is gekeken naar de bereikbaarheid vanaf de kant, het belang van andere waterrecreatie, de beroepsvisserij en hoe het duikwrak de onderwaternatuur kan versterken. Het aangekochte wrak zal gestript, schoongemaakt, getransporteerd, afgezonken en gemarkeerd moeten worden. Daarnaast zullen er goede afspraken gemaakt moeten worden over het onderhoud. 
Wil je meer informatie over wrak en donatie? Je kunt eventueel ook contact opnemen met Koos Bosters (Sub Ocean Services). Telefoon: 0653 - 921 085 of mail naar koos@subocean.nl.

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht