Overtredingen bij parken en stranden. Orde op duikstekken

Dit bericht is geplaatst op 21 mei 2020
Overtredingen bij parken en stranden. Orde op duikstekken

Duikers houden zich aan de protocollen.

Een van de eerste uitgesproken duikdagen na de Corona lockdown in Nederland is orderlijk verlopen. Uit Duikersgids logberichten blijkt dat duikers vooral volgens protocol hebben gedoken. Niet overal ging het zo goed als in de duiksport. Veel parken en stranden waren vandaag overvol waardoor regulerend moest worden opgetreden. Duikersgids Support Team. Video: Nu.nl. Bekijk video:

Handhaving Corona-maatregelen

Ook het Duikersgids Support Team maakt melding van orde op de Nederlandse duikstekken. Duikers parkeerden met voldoende ruimte tot andere auto's, hielden afstand van elkaar en kwamen niet massaal naar dezelfde stekken. Bij Den Osse Nieuwe Kerkweg en Dreischor Frans Kokrif werd vooral volgens de richtlijnen gedoken en viel de drukte mee. Eigenlijk was dit het beeld in alle duikstekken, ook in de Nederlandse zandafgravingen zoals 't Twiske. In België ging het ook prima. Bij de Put van Ekeren was het al vroeg druk, maar niet te druk. De politie was ter plaatse om te controleren. Boetes werden voor zover bekend niet uitgeschreven. Hetzelfde geldt voor duikstek Dongelberg, waar minder duikers aanwezig waren dan verwacht.

Topdrukte op stranden

Hoe anders was dit bij de stranden en parken in Nerderland? Na de middag werden recreanten opgeroepen niet meer naar Zeeland te komen omdat het te druk werd op de stranden. De stranden lagen vol en op de A58, N57 en N59 stonden lange files. Het strand van Scheveningen was zo druk dat afstand houden onmogelijk was. Ook in veel parken was het mis. Er waren teveel recreanten en de afstand van anderhalve meter werd niet nageleefd. Verschllende parken, zoals Park Zomerlust aan de Amstel in Amsterdam, werden ontruimd. De koepel van Veiligheidsregio's meldt dat er veel strenger zal worden opgetreden als dit de norm wordt. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht