Laatste duik in de Ouderkerkerplas

Dit bericht is geplaatst op 15 oktober 2021
Laatste duik in de Ouderkerkerplas

De vogels in het gebied krijgen weer even rust.

Deze week is dit jaar voor het laatst gedoken in de Ouderkerkerplas. Zoals elk jaar gaat de plas weer een tijdje dicht voor bezoekers om de vogels in het gebied rust te gunnen. De Ouderkerkerplas is jaarlijks gesloten van 15 oktober tot 15 april. De laatste duik van dit jaar is gelogd op 10 oktober door Arjan Tijhof. Video: Martin de Vries. Blijf op de hoogte van nieuwe duikstekken in jouw regio. Abonneer je nu!

Duiken Ouderkerkerplas

De Ouderkerkerplas is een belangrijke overwinteringsplaats voor vogels. Tal van soorten strijken hier in de winter neer, waaronder de fuut die je soms onderwater kunt zien jagen. Er is een kijkhut aan de plas waar je een goed uitzicht hebt om de vogels waar te nemen. Een van de belangrijkste soorten is de oeverzwaluw die het al jaren niet meer zo goed doet in Nederland. Daarnaast komen hier aalscholvers, dodaarzen, meerkoeten, kolgansen en grauwe gansen. Ook de eendenpopulaties zijn indrukwekken. Je ziet hier de bergeend, krakeend, wintertaling, wilde eend, slobeend en kuifeend. De kleurrijkste vogels die zich af en toe laten zien zijn ongetwijfeld de ijsvogel en de blauwborst.

Monster van de Ouderkerkerplas

De laatste jaren wordt steeds meer in de Ouderkerkerplas gedoken, mede als gevolg van positieve logberichten op Duikersgids. Onderwater vallen in de Ouderkerkerplas vooral het vele puin, de grote scholen vis en de enorme snoeken op. Ken jij het monster van de Ouderkerkerplas? Het is een gigantische snoek die in deze duikstek heer en meester is en op deze video goed te bekijken is. Je herkent deze snoek direct. Kenmerkend zijn de kromme rug, de enorme ovang en de zelfverzekerde houding. Ben je benieuwd naar de Ouderkerkerplas? Dan moet je even geduld hebben, in april 2022 mag je hier weer ongestoord duiken. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht