Ondernemer haaien incident publiceert brief

Dit bericht is geplaatst op 16 oktober 2016
Ondernemer haaien incident publiceert brief

16-10-2016. Solmar V Luxury Live-Aboard, die de 'viral' haaienkooi expeditie organiseerde, heeft een brief gepubliceerd op internet. Ze geven hun visie en ze nemen meer veiligheidsmaatregelen. In de brief komen enkele nieuwe details naar voren. De kooi is, door de kracht waarmee de haai er tegenaan zwom, gebroken. Hierdoor kon de haai naar binnen zwemmen. Verbieden deze trips? Wat vind jij? Lees de bief. En geef hieronder je reactie.

De duiker kon beschutting zoeken in een uitwijkruimte en de kooi verlaten nadat de haai eruit gesprongen was. Solmar geeft aan dat een incident als dit een 'one in a million accident' is en dat veiligheid boven alles gaat. Naar aanleiding van het incident zijn alle kooien geinspecteerd en versterkt. Ook is de zone waar lokaas mag worden uitgeworpen verlegd naar een gebied dat verder van de kooi vandaan ligt.
Solmar gaat verder een meeting beleggen met andere operators om incidenten zoals deze in de toekomst te voorkomen. De brief is een manier om de visie van het bedrijf uit te dragen en gepaste maatregelen aan te kondigen. Darnaast lijkt het een poging om de door het incident toegenomen roep op afschaffing van dit soort trips af te zwakken. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Ondernemer haaien incident publiceert brief

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht