De andere duikstekken op Malta. Ken jij ze...?

Dit bericht is geplaatst op 29 augustus 2016
De andere duikstekken op Malta. Ken jij ze...?

29-08-2016. Ben jij een liefhebber van duiken op Malta? Dan zullen duikstekken zoals Um El Faroud of Bristol Beaufighter jou als kenner vast heel wat zeggen. Maar ken je ook Merkanti Reef, Mini Blue Hole of South Reef? Test jouw Malta-kennis aan de hand van alle 133 Maltese duikstekken die nu op het Duikersgids platform staan. Van vele zul je waarschijnlijk nog nooit gehoord hebben. Maar... ze zijn stuk voor stuk de moeite waard! 

Op de foto is South Reef te zien. South Reef bevindt zich in de zuidoostelijke punt van Malta, net voorbij Marsaxlokk. Duikscholen zullen je niet snel op South Reef attent maken en informatie over deze duiklocatie is schaars. Toch is dit exclusief duiken. Wat het zicht betreft, zit je hier uitstekend. South Reef heeft het beste zicht van vrijwel alle duikstekken op Malta. Je kunt tot maximaal 30 meter ver zien. Verder ligt er een grot met een schoorsteen en een onbekend wrak waar vrijwel geen toerist op gedoken heeft. Maar, je kunt hier alleen met zeer rustig weer duiken!
Een ander voorbeeld is de
 Mini Blue Hole tussen Ghar id-Duhhan en Iz-Zellieqa. Het mooist duik je hier met invallend zonlicht dat de grot omvormt tot een surrealistische omgeving. De Mini Blue Hole is verbonden met een tunnel, waarvan de ingang dicht bij de instapplaats ligt. Een schitterende duik! En zo zijn er nog vele. 

Informeer bij lokale duikscholen

De onbekendheid van al deze stekken is relatief. Ze zijn bekend bij de lokale duikscholen, maar er wordt niet of nauwelijks op gedoken omdat toeristen altijd naar de bekendere duiklocaties vragen. Daarnaast kun je op veel van deze duiklocaties alleen onder specfieke omstandigheden duiken. Doe gerust navraag bij een duikcentrum op Malta, terwijl je de Duikersgids app bij de hand houdt om ze te laten zien. Met wat geluk maak je een heel interessante of verrassende duik! Er is een Engelse versie van de Duikersgids app. Zoek op Diversguide. 
Met dank aan Ben Leermakers die enkele maanden op Malta verblijft en duikt! Tijdens zijn verblijf promoot hij de Duikersgids en besteedt hij wat van zijn tijd om zoveel mogelijk Maltese duikstekken aan het Duikersgids Platform toe te voegen. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht