Nieuwe duikstek ontdekt in Gelderland

Dit bericht is geplaatst op 8 juli 2015
Nieuwe duikstek ontdekt in Gelderland

08-07-2015. Er is een nieuwe duikstek ontdekt in de Zandmeren bij Kerkdriel (Gelderland). Je hebt er fenomenaal zicht, soms tot twintig meter! Ook spot je er de meest interessante soorten zoals meervallen, steuren, roofblei en grote snoekbaarzen. Je vindt alles over deze nieuwe locatie in Duikersgids 12, die in januari 2016 uitkomt. Premiumgebruikers kunnen deze informatie dan ook meteen raadplegen op het Duikersgids platform.

Toch valt er nu al wat over deze bijzondere duikstek te vertellen. Alleen al het zicht is een duikje waard. Er zijn weinig duikplaatsen in Nederland met twintig meter zicht (GUE meetmethode). Onderwater kom je tientallen objecten tegen, oud havenmateriaal, fabriekstuig en honderden zandzakken. Sommige zijn open en bieden onderdak aan grote palingen. Volg de beschrijving van de Duikersgids om ook de meervallen te spotten. Als je goed zoekt zie je er meerdere gedurende één duik, soms ook heel grote. Er zijn hier meervallen gespot die groter zijn dan twee en een halve meter.
Verder is het hier heerlijk rustig. Je duikt in een rustieke omgeving, waar je niet gestoord wordt door veel andere duikers of cursisten. Ook hoef je geen grote afstanden te overbruggen om bij het water te komen. Zelfs een horecagelegenheid met toilet is in de directe omgeving aanwezig, als je dicht bij de jachthaven te water gaat. 

Duiken in de Zandmeren

Duikstekken in dit gebied, die reeds op het Duikersgids platform staan, zijn: Zandmeren Partyhaven, Zandmeren Vervallen Haven, Zandmeren Visoever, Zandmeren Steenfabriek (Premium) en Zandmeren Gat van Sientje (Premium).
De Zandmeren is een gebied aan de Maas bij de plaats Kerkdriel in de gemeente Maasdriel. Het fungeert onder meer als recreatieterrein (met strand), landbouw- en woongebied. Ook heeft het industriële functies en een functie bij de hoogwaterbescherming. De plas is ontstaan door zand- en grindwinning

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht