Nieuw zoetwaterwrak ontdekt voor Duikersgids

Dit bericht is geplaatst op 13 november 2016
Nieuw zoetwaterwrak ontdekt voor Duikersgids

13-11-2016. Duikers hebben voor de Duikersgids een nieuw wrak ontdekt. De duikomstandigheden zijn redelijk. Het wrak ligt op een diepte van 7 meter in de zijarm van een rivier, waar je tussen 1 en 4 meter zicht hebt. Romdom het schip ligt werktuig en er leven snoekbaarzen, palingen en scholen kleine vissen. Het wrak ligt hier al tientallen jaren maar er is nog nooit op gedoken. Alle ins and outs vind je in de nieuwe Duikersgids (no 13). Abonneer je nu!

Nieuw duikwrak

Het vaartuig zou rond de Tweede Wereld Oorlog zijn vastgelopen als gevolg van een stuurfout en is daarna nooit geborgen. Het wrak is deels boven water zichtbaar en ligt dicht aan een zwaar begroeide oever, waar je niet te water kunt. Je kunt er wel eenvoudig naar toe zwemmen vanaf een andere hoek. Om het wrak ligt allerlei werktuig zoals werkbanken, lieren, kasten en enkele antieke koperen boeien. Of dit een nieuw duikwrak wordt, hangt af van de ervaringen. Volg vanaf volgend jaar de logberichten voor deze locatie via onze website of de Duikersgids app

Nieuwe duikstekken 2017

Natuurlijk bevat Duikersgids 13 nog veel meer nieuwe duikstekken. Wat mag je verwachten? Teveel om op te noemen. We zijn bezig met nieuwe duikplaatsen in Drenthe, Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant. Zelfs in de Flevopolder, de provincie met de minste duikplaatsen, hebben we iets nieuws ontdekt. Een van de highlights in Duikersgids 13 wordt Gasselterveld. Een nieuwe duikstek met blauw water en zeer goed zicht in het Noorden des land. En we gaan je volgend jaar naar een meer sturen, waarvan tot nog toe gedacht werd dat je er niet kunt duiken. Overigens heeft de facturatie van de nieuwe Duikersgids 2017 (no. 13) reeeds plaatsgevonden. Als het goed is, het je het abonnementgeld dus al betaald. 

Coverfoto uit Belgie

Ook de coverfoto is al bekend. Het is een prachtige foto van de Put van Ekeren, gemaakt door de Belgische duiker, Filip Staes. Kortom, wil je volgend jaar iets nieuws ontdekken. In de nieuwe Duikersgids vind je alle interessante updates van de toplocaties, tezamen met meer dan vijftien nieuw ontdekte duikstekken. Abonneer je nu. Je krijgt al onze digitale premium content, zoals een groeiend archief van 250 duikkaarten, er gratis bij. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht