Nieuw zoeksysteem voor duikstekken!

Dit bericht is geplaatst op 25 september 2016
Nieuw zoeksysteem voor duikstekken!

25-10-2016. De Duikersgids lanceert op haar totaal vernieuwde website een nieuw zoeksysteem dat jouw kans op een succesvolle duik vergroot. Het werkt eenvoudig en effectief. Voer op onze nieuwe pagina 'Zoek in Logberichten' een zoekterm en een tijdsperiode in. Klik vervolgens op  'Zoek'. Je ontdekt dan alles wat over een stek gelogd is. Probeer het uit. Zoek op: Zeepaardje, Zoetwatermossel, Autosleutels, Gevonden, Parkeerboete. En nog veel meer!

Het Duikersgids platform bevat inmiddels meer dan 15.000 logberichten. Deze voortdurend groeiende kennisbank levert bij juist gebruik een schat aan informatie op. Waarom is dit interessant? De informatie die je op internet over duikstekken vindt, kan gekleurd, achterhaald of minder relevant zijn. De informatie die duikers loggen daarentegen is actueel, relevant en onafhankelijk. Lees verder hoe je efficient kunt zoeken in logberichten.

Zeldzame soorten spotten

Er is deze zomer op minimaal twee locaties in de Oosterschelde een pijlstaarrog gespot. Weet je nog door wie en op welke locatie? Voer het woord Pijlstaartrog in en selecteer als periode de afgelopen drie maanden. En zo zijn tal van interessante zoekopdrachten mogelijk. Welke soorten staan nog op jouw bucketlist? En waar maak je statisch de grootste kans om ze te spotten? Selecteer een periode en filter op Haai, Zoetwaterkwal, Zonnebaars, Gekraagde Vlokslak, Zeepaardje of Steur. 

Lopen, parkeren, vissers

Duikers loggen niet alleen over soorten, maar over alles wat relevant is voor een succesvolle duik. Voer een relevant zoekwoord in en kijk wat er naar boven komt: Lopen, Ruzie, Vissers, Parkeercontroles, Faciliteiten, Zicht, Bodem, Vervuiling, Blauwalg, enzovoort. Er kan altijd nuttige informatie tevoorschijn komen waar je direct wat aan hebt! 

Autosleutels, Gevonden, Verloren

Ben je op een duikstek iets kwijt geraakt of heb je iets gevonden? Steeds meer voorwerpen worden via onze logberichten teruggevonden. Selecteer een Land en Periode en kijk of iemand een berichtje heeft geplaatst. Logt iemand over de snorkel die je gevonden hebt? Of misschien kom je een logbericht tegen over jouw zoekgeraakte vinnen, sleutels of Go-pro camera. Like ook de Facebookpagina Divegear Lost & Found.

Ontwikkeling van duikstekken

Hoe ontwikkelt jouw duikstek zich? Nemen waterkwaliteit en visstand toe of is er sprake van een achteruitgang? Zoek op Grondel en je zult zien dat in de meeste stekken een zorgwekkende invasie van deze soort gaande is. Probeer ook Begroeiing, Planten, Schade of Achteruitgang. Daarnaast kun je perioden met elkaar vergelijken. Selecteer na elkaar twee uiteenlopende perioden en ontdekt of je verrassende resultaten krijgt. Zo zijn dit jaar in de Oosterschelde veel meer zeepaardjes gespot dan vorig jaar. Weet jij nog op welke locaties?

Reageren op logberichten

Een logbericht is kort en misschien wil je meer weten of heb je vragen. Daarom kun je nu ook reageren op logberichten. Klik op de pagina 'Zoeken in Logberichten' op een logbericht. Je komt dan op de pagina van dit logbericht terecht, waar je kunt reageren. Selecteer het vinkboxje om je reactie ook op Facebook te delen. Je lokt daardoor meer reacties uit op jouw commentaar. Veel succes!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht