Nieuw jaar, nieuwe auto en een nieuw huis

Nieuw jaar, nieuwe auto en een nieuw huis

"Voor ons geen winterochtend, maar een plons in de warme zee."

Bijna vier maanden op het eiland en elke dag voelt nog geweldig. Vooral het ochtendritueel. Stel je voor. Geen koude, donkere winterochtend in Nederland, maar een plons in de zee voordat je naar je werk gaat. Geweldig! Wat is er de afgelopen weken allemaal gebeurd? We kochten een nieuwe auto, kregen een verrassend luxe aanbod en we hebben twijfels over de lionfish.  

Verrassend goed aanbod 

Eerst dat verrassende luxe aanbod maar. Dat was echt een hoogtepuntje. Een oud-collega van Femke bood ons een nachtje aan in het Plaza van der Valk Resort. Kosteloos! Het enige dat we moesten doen was ons verblijf beoordelen middels een vragenlijst. En daar gingen we hoor, Gijs en Femke de 'mysterie guests’. Je snapt dat we enorm van de luxe genoten hebben. Het is een geweldig resort waar het je als vakantieganger aan niets ontbreekt. De kamer, het personeel en het eten hebben we op basis van onze horeca-ervaring kunnen beoordelen. We hopen dat ze er iets mee kunnen. En als het Plaza meer werk voor ons heeft, we staan graag voor ze klaar!

Duiken op Bonaire

Inmiddels hebben we een eigen auto. Daardoor kunnen we veel meer duiken. Duiken op Bonaire is echt fenomenaal. Eigenlijk zou iedereen dat persoonlijk moeten kunnen ervaren. Een tijd lang hebben we zonder onderwatercamera gedoken en gesnorkeld, maar je ziet zoveel moois dat het niet vol te houden is. En dus hebben we een mooie Olympus TG6 gekocht. Geweldig! Beijk de resultaten op Gijs2306, op Instagram. En alsof dat allemaal niet genoeg is, we zijn ook op zoek naar nieuwe woonruimte. Kennelijk heeft ons 'mysterie bezoek' aan het Plaza onze woonwensen beinvloed en nemen we geen genoegen meer met de huidige 'residentie'.

 Twijfels over de lionfish

Tot slot de lionfish. We overwegen onze lionfish specialty te halen om met de jacht op deze vis het rif te beschermen. Maar, we twijfelen. Ja, de lionfish is erg schadelijk voor het onderwaterleven, maar het blijft een prachtige vis en wij zijn fel gekant tegen het doden van alles wat leeft. Dat is de ene kant van het verhaal. De andere kant is dat ik dagelijks kilo's vis bereid en Femke ze aan onze gasten serveert. Vissen zijn prachtig maar het is ook gewoon voedsel voor de mens. Ook lionfish staat hier op het menu. We krijgen wekelijks verse vis aangeleverd. Als de auto's aan komen rijden laten we alles uit onze handen laten vallen om te helpen sjouwen. De vis moet zo snel mogelijk koud worden gelegd om op smaak te blijven. Zo kan ik nog uren doorschrijven, maar het is bedtijd. Morgen weer het ochtendritueel. We wensen iedereen een gezond en succesvol 2020. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht