Nieuw in het duiken? Dit zette de duiksport in 2014 volledig op z'n kop

Dit bericht is geplaatst op 31 juli 2020
Nieuw in het duiken? Dit zette de duiksport in 2014 volledig op z'n kop

Uiteindelijk moest de politie de rust herstellen.

Nooit eerder werd de Nederlandse duiksport zo op z'n kop gezet als in 2014. Het verhaal kwam zelfs op het NOS-journaal. Iedereen sprak erover en velen maakten het zelf mee. Uiteindelijk moest de politie er aan te pas komen om de rust te herstellen. Waar hebben we het over? Juist, Happie de zeehond van de Bergse DiepsluisDuikersgids Support Team. Video: JackieO. Bekijk video: Elk jaar updates topduikstekken en nieuw ontdekte duikplaatsen. Abonneer je nu.

Duiken met Happie

Ben je nieuw in de Nederlandse duikwateren? Dat kan heel goed, want elk jaar komen er in Nederland en België tal van nieuwe duikers bij. Zes jaar geleden, lang voordat jij je brevet haalde, gebeurde er in de Nederlandse duikwereld iets opmerkelijks. In maart 2014 verscheen op Duikersgids een logbericht over een zeehond die bij de Bergse Diepsluis nadrukkelijk het gezelschap van duikers zocht. Het dier, dat de duikers soms bij de duiktrap al opwachtte, was zo aanhankelijk als een herdershond. Wat moeten we hiermee? Is dit goed of slecht? Verwarring alom, maar tegelijkertijd was het zo ontzettend leuk. Menig duikpak liep schade op omdat de zeehond liefkozend naar je hapte. Zelfs dat kon de pret niet drukken. Het leverde hem de bijnaam, Happie, op.

Terug naar de natuur

JackieO is een van de vele duikers die een paar ontmoetingen met Happie heeft gehad. Op de video zie je hoe hij en zijn buddies zich klaarmaken voor de duik. Als ze de trap aflopen komt Happie al aangezwommen. Dan volgt de ontmoeting. De beelden zijn prachtig. Happie vlijt zich tegen de duikers aan, rolt om zijn as en gaat zelfs liggen om geaaid te worden. Als de duik voobij is, is de liefde niet over. Happie gaat mee naar boven om het spel bij de trap voort te zetten. Duiken bij de Bergse Diepsluis is in 2014 duiken met Happie. Totdat de dagjesmensen komen met hun camera's, kinderen en honden. Happie wordt een landelijke attractie en de situatie loopt zo uit de hand dat hij door de politie moet worden afgevoerd. Hopelijk leeft Happie nog en denkt hij ergens op een zandbank nog vaak aan de Bergse Diepsluis.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht