Nemo 33 breidt uit met duikgroeve in open lucht

Dit bericht is geplaatst op 1 november 2015
Nemo 33 breidt uit met duikgroeve in open lucht

03-11-2015. Nemo 33 in Brussel breidt uit met een buitenwaterlocatie in de vorm van een duikgroeve. De gemeente heeft daarvoor op 1 oktober 2015 een milieuvergunning afgegeven. Omdat NEMO 33 steeds meer duikers uit het buitenland trekt, wordt ter plaatse ook geïnvesteerd in een hotel met 35 kamers en een parkeerplaats. 

Hoe diep de nieuwe duikgroeve wordt, is nog niet bekend. Wel is al duidelijk dat de nieuwe duikplaats gevuld wordt met natuurlijk, onbehandeld water en arbeidsplaatsen zal bieden aan ongeveer vijftien mensen. De buitenwaterlocatie van NEMO 33 moet zoveel mogelijk de uitstraling en beleving van een natuurlijke duikgroeve krijgen. De windmolen bij het complex is bedoeld om gedeeltelijk zelf in de energiebehoefte te voorzien.  
Buurtbewoners hebben bij de gemeente een bezwaarschrift ingediend tegen de milieuvergunning voor de nieuwe duikstek. Zij bekritiseren het aantal geplande parkeerplaatsen en vrezen mobiliteitsproblemen rond het complex. Het milieucollege van de gemeente spreekt zich over twee maanden hierover uit. Als het bezwaar wordt afgewezen gaan de bouwwerkzaamheden op korte termijn van start. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht