Miskende duikstek moet absolute toplocatie worden

Dit bericht is geplaatst op 3 juli 2019
Miskende duikstek moet absolute toplocatie worden

Afgezet duikgebied, vliegtuigwrakken, omkleedruimte, vulstation en meer.

Duikplaats Zilveren Schor. Weinigen weten hoe bijzonder het er is. Maar nu er aan de stek een villapark verrijst, dreigt deze deze unieke locatie te verdwijnen. Het is ook een kans. In samenspraak met ontwikkelaar, Harbour Village, stelde Roel van de Mast namens de NOB een plan op dat van het Zilveren Schor een absolute toplocatie moet maken. Als slechts de helft wordt goedgekeurd, kun je heel wat verwachten! Duikersgids Support Team: Roel van der Mast.

Duiken in Zilveren Schor

Wat maakt Zilveren Schor zo bijzonder? En welke faciliteiten heeft de NOB voorzien om van deze duikstek een regelrechte hotspot te maken? Wie hier duikt weet hoe fascinerend het Zilveren Shor is en dan met name de overhangende veenwanden. Een zeldzaam verschijnsel dat je vrijwel nergens meer in de Zeeuwse Delta ziet. Je duikt in een fascinerende onderwaterwereld met drop-offs, overhangen en wanden, met overal prachtige aangroei van mosselen en zakpijpen en een overvloed aan kreeften, krabben en andere bewoners.

Faciliteiten voor duikers

Wat stelt de NOB voor? Dat is niet gering. Een afgescheiden duikgebied. Een tweede vaste steiger voor duikers, waar aan de noordzijde niet afgemeerd mag worden. De steiger moet zo ver mogelijk het meer inlopen, tot zeker 10 meter voorbij de drop-off. Een ruim plateau ( 5 x 5 meter) aan het eind van de steiger voor duikers en zwemmers. Een zwemtrap aan de noordzijde van het plateau. Rondom het plateau een drijvend grijpkoord langs de wateroppervlakte en een prominent aanwezige duikvlag. Springen vanaf de steiger, vissen, kanovaren en windsurfen in het duikgebied zijn verboden. 

Afzinken vliegtuigwrakken

Verdere voorstellen zijn: Het afzinken van scheepswrakken, vliegtuigwrakken of reefballs. Een vulontainer met persluchtinstallatie. Verharde en verlichte gratis parkeerplaatsen zonder slagboom, met permanent toegankelijke en goed onderhouden omkleedruimten en toiletten. Picknicktafels en vuilnisbakken. Een verhard looppad van steiger naar parkeerplaats, egaal genoeg voor rolkoffers en -tassen en tot slot op een hoek van het plateau een zitbank met speciale aanpassingen voor duikers met een handicap.     

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht