Meer toezicht Eiland 4 en 5 op zomerse dagen

Dit bericht is geplaatst op 23 juni 2020
Meer toezicht Eiland 4 en 5 op zomerse dagen

Met name bij 25 plus graden in combinatie met vrije dag.

De gemeente Ronde Veenen gaat op zomerse dagen (25 plus graden) meer toezicht houden bij Eiland 4 en 5 in Vinkeveen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de diensten van het bedrijf MZ Beveiliging. Twee verkeersregelaars en twee beveiligers zullen tussen 9:00 uur en 14.00 / 15.00 uur actief zijn. Dat is de tijdsspanne waarin het meeste verkeer verwacht wordt.

Maatregelen zomerse dagen

In eerste instantie zal vooral het trailer- en duikverkeer gereguleerd worden. De dranghekken met parkeerverbod ter hoogte van de ingang van Eiland 4 en 5 en ter hoogte van de Plashoeve blijven in de zomerperiode aanwezig. Zodra de parkeerplaatsen vol zijn gaan de verkeersregelaars naar de uiteinden van de Baambrugse Zuwe en worden daar borden geplaatst om aan te geven dat Eiland 4 en 5 niet meer voor automobilisten bereikbaar zijn. Een zelfde bord komt op de Vinkenkade (vanaf de rotonde) te staan vóór de ingang van Eiland 1 en 2, zodat er dan nog een andere keuze kan worden gemaakt. Verder wordt de zwenkboom naar Eiland 1 en 2 gesloten, de eilanden zjin dan alleen te voet bereikbaar.

Zomerse dag en vrije dag

Het plan wordt in werking gesteld in overleg met MZ Beveiliging en de gemeente en op basis van te verwachten zomerse temperaturen. Het uitgangspunt is de regelingen in werking te stellen op zomerse dagen, met temperaturen van 25 graden of meer, in combinatie met een vrije dag. Gezien de weersvoorspellingen wordt een en ander aanstaande zaterdag en zondag 27 en 28 juni voor het eerst in werking gesteld. De maatregelen kunnen op basis van de opgedane ervaringen worden bijgesteld.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht