De man achter het haaienkooi incident vertelt zijn verhaal

Dit bericht is geplaatst op 15 oktober 2016
De man achter het haaienkooi incident vertelt zijn verhaal

15-10-2016. Wie is de man achter het haaienkooi incident dat de afgelopen dagen viraal ging op interet? Zijn naam is Chan Ming. Hij woont in Shanghai. En hij heeft het beste kroegverhaal ooit. "Ik zat in een kooi met een gefrustreerde mensenhaai." Er is waarschijnlijk niemand die hetzelfde kan navertellen. Opmerkelijk in het verhaal, dat Chan gisteren vertelde aan de New York Times, "Ik was eerlijk gezegd niet bang".

Chan Ming is een 51-jarige marketing manager, woonachtig in Shanghai, met een grote passie voor sportduiken. In zijn vrije tijd is hij duikinstructeur. Het incident gebeurde tijdens een vijfdaagse tour van Ensenada, Mexico naar het eiland Guadalupe. Er waren twintig mensen op de trip aanwezig, waarvan twee vlak voor het incident de kooi verlaten hadden. Chan bleef achter. Zijn doel om een witte mensenhaai van dichtbij te fotograferen kwam op een heel bijzondere manier uit. Maar, hij heeft geen foto gemaakt.

'Breachen' haai was mijn redding

"Toch," vertelt Chan, "was ik niet bang. "Daar was gewoon geen tijd voor. Het hele drama heeft niet langer dan twintig seconden geduurd. Ik kon ook niet veel zien, het dier ging geweldig te keer. Ik zag alleen maar luchtbellen en de wervelingen van het water. Gelukkig deed een van de begeleiders onmiddelijk de kooi open waardoor de haai kon ontsnappen. Witte mensenhaaien hebben het vermogen om uit het water te springen, het zogenaamde breachen. Dat is mijn redding geweest."  

Volgende dag weer duiken

Het incident gebeurde bij het Mexicaanse eiland Isla Guadalupe. Een van de bekendste bestemmingen om te kooiduiken met witte mensenhaaien. Na zijn avontuur had Chan nog drie dagen om te duiken en dat heeft hij ook gedaan. Hij ging de volgende dag meteen weer het water weer in om van de laatste dagen van zijn vakantie te genieten. "Ik voelde me na het incident zo'n geluksvogel. Waarom zou ik bang zijn?" En de haai? De haai kwam er, zoals op de film te zien is, met wat verwondingen vanaf.

13-10-2016. Schokkend...! Nieuwe beelden van haai die in duikerskooi dringt 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht