Maatregelen Staatsbosbeheer om Serpent veiliger te maken

Dit bericht is geplaatst op 6 november 2018
Maatregelen Staatsbosbeheer om Serpent veiliger te maken

Staatsbosbeheer neemt maatregelen om het duiken op Le Serpent veiliger te maken. De voorste en achterste ruimen worden afgesloten en er komt een nieuw informatiebord. De twee grote ruimen in het midden van het schip blijven open en daar wordt ook een nieuwe gidslijn geplaatst. De maatregelen moeten Le Serpent behouden voor de duiksport.  

Duiken Le Serpent

In juli 2018 gaf Staatsbosbeheer een negatief duikadvies af voor Le Serpent, naar aanleiding van een duikincident eerder in het jaar. Staatsbosbeheer vindt dat de ruimten in het wrak onoverzichtelijk kunnen zijn en dat het zicht, mede door opdwarrelend sediment, in het achterste gedeelte van het wrak beperkt is. Er zijn gesprekken gevoerd met externe partijen, waaronder de NOB. Op basis daarvan is besloten om extra maatregelen te nemen, zodat het scheepswrak als duikobject kan worden behouden.

Maatregelen Rijkswaterstaat

Deze maatregelen zijn: Het permanent afsluiten van het voor- en achterruim en het aanleggen van een extra duik- en begeleidingslijn door de twee grote ruimen van het wrak. Rijkswaterstaat merkt in een persbericht het volgende op: "Met deze extra maatregelen worden donkere ruimtes permanent afgesloten en kan de duiker beter geleid uit het wrak komen, bijvoorbeeld als de duiker ongepland in het wrak komt." Verder wordt bjj de duiksteiger de informatievoorziening vervangen. Er komt een informatiebord met alleen de duikregels voor het wrak, alle overige informatie zal worden verwijderd zodat de duikregels voor het wrak meer opvallen.

Wrakduiken Le Serpent is veilig

“De NOB is positief over de maatregelen”. Je wilt voorkomen dat er opnieuw een ongeluk gebeurt en met deze maatregelen wordt die kans kleiner”, zegt NOB-bestuurder Bert Vos. “Wrakduiken op Le Serpent is veilig, maar wel met een goede voorbereiding, voldoende ervaring en het juiste materiaal”, vertelt Bert. De NOB wordt betrokken bij de aanpassingen aan het wrak en het nieuwe informatiebord. Staatsbosbeheer verwacht de aanpassingen voor het nieuwe duikseizoen uitgevoerd te hebben. Tot die tijd geldt het negatieve duikadvies. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

› Staatsbosbeheer raadt duiken Le Serpent af › Waarschuwingssysteem Le Serpent in de maak

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht