Oude SDMP duikgebied ligt er al jaren verlaten bij. Zonde..!

Dit bericht is geplaatst op 23 maart 2021
Oude SDMP duikgebied ligt er al jaren verlaten bij. Zonde..!

Een van de grootste onderwaterhuizen van Nederland.

Ooit was het SDMP duikgebied in de Maarsseveense Plassen een zeer populaire duikplaats. Helaas mag je er al jaren niet meer duiken. Waar kun je nog wel duiken in de Maarsseveense Plassen? Officieel nergens. Alleen de duikverenigingen Lake Diving, Nautilus en Duikteam Gejo hebben een duikvergunning om in deze plas te duiken. Duikersgids Support Team: Gerrit Bredewoud en Rob van der Heiden. Video: Aneo Koning.

Duiken in de Maarsseveense Plassen 

Hoe ziet het oude SDMP gebied er tegenwoordig onderwater uit? Aneo Koning dook in 2016 voor het laatst langs het oude bandenspoor waar de snoeken en baarzen nog zelden duikers zien. "Doodzonde," vinden veel duikers. "Het is een mooi, visrijk duikgebied met een van de grootste onderwaterhuizen van Nederland." Ooit waren hier elf duikverenigingen actief via het aan de plas gevestigde activiteitencentrum. Niet-leden konden op afspraak als gastduikers terecht om een duik te maken, wat ook veelvuldig gedaan werd. Nu is hier officieel alleen nog duikvereniging Nautilus gevestigd, al zijn ze momenteel niet erg actief. Als er hier iets gebeurt is het aan land of op het water. Onderwater is het vrij stil.

Lake Diving en Duikteam Gejo

Aan de overkant, bij Lake Diving en Duikteam Gejo, gebeurt veel meer. Beide verenigingen zijn voornamelijk op zaterdag actief. Lake Diving deelt clubruimte met de Utrechtse Kano Club. Duikteam Gejo beschikt over een eigen gebouw, samen met de windsurfclub WSU. Heel af en toe nemen de verenigingsleden niet-leden mee. Wie met ze te water gaat, komt in het oude Buddha duikgebied terecht. Oud gedienden kennen deze locatie nog van Dive- & Surfcenter Maarsseveense Plassen. Heb jij hier ooit gedoken? Veel van de oude objecten liggen er nog, maar er is er veel veranderd. Beide duikverenigingen hebben het gebied twee keer zo groot gemaakt en ze zjjn nog steeds bezig. Ben je op zoek naar mooie duikplaatsen in je eigen omgeving? Abonneer je op de Duikersgids. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht