L'Odyssée. Nieuwe film over leven Jaques Cousteau

Dit bericht is geplaatst op 17 november 2016
L'Odyssée. Nieuwe film over leven Jaques Cousteau

17-11-2016. L'Odyssée is de nieuwste film over het leven van Jacques-Yves Cousteau. L’Odyssée heeft 20 miljoen gekost en is in een half jaar tijd gedraaid. Het is een spektakelfilm met schitterende beelden van onder meer Antarctica en de Bahamas. De film gaat aanstaande woensdag in Frankrijk in premiere en is in Nederland voor het eerst te zien op 12 januari 2017. Bekijk de trailer:

Jacques Cousteau, die zestig jaar geleden generaties betoverde, vindt in L'Odyssée een nieuw, jonger publiek. De film brengt niet alleen de avonturen van Cousteau in beeld, ook de man achter het icoon wordt tot leven gewekt. De Franse acteur, Lambert Wilson, nam de rol van Jacques Cousteau op zich. Hij moest tien kilo afvallen om de rol van de magere, wereldberoemde onderzoeker te vertolken. Nathalie Gastaldo, een van de producenten van de film, over Cousteau: "Hij blijft een mytische figuur. Hij was de laatste onderzoeker die een nieuwe wereld ontdekte. We wisten niets van wat zich onderwater afspeelde voordat hij ten tonele verscheen."

Cousteau's schip, de Calypso

De film komt uit in een periode waarin ook de Calypso onder de aandacht staat, het schip waarmee Cousteau en zijn team talloze reizen maakten. De Calypso was meer dan alleen een schip. Het was een drijvend oceanografisch laboratorium, met een even roemruchte geschiedenis als haar bemanning. De voormalige mijnenveger werd een maand voor Cousteau's dood met vernietiging bedreigd en ondergaat nu een renovatie in Turkije. Daar ging een felle juridische strijd aan vooraf tussen Cousteau's familie en kinderen. 

08-01-2016. De Calypso van Jaques Cousteau gaat weer varen

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht