Lamlash geeft eigenaar gezonken schip naamplaat terug

Dit bericht is geplaatst op 10 december 2016
Lamlash geeft eigenaar gezonken schip naamplaat terug

10-12-2016. Hoe uniek is het om de naamplaat van je gezonken vissersboot terug te krijgen? Als een schip naar de bodem van de zee verdwijnt, ziet de eigenaar er meestal nooit meer iets van terug. Het overkwam Kommer Tanis, eigenaar van de 'Wisselvalligheid GO6'. Gisterenmiddag kreeg hij de naamplaat van zijn schip terug uit handen van duikers van de Lamlash. Foto: JackieO.

"Vandaag, 10 december was, een bijzondere dag," schreef JackieO gisteren op zijn Facebookpagina. "Ik duik al tien jaar op de Noordzee op allerlei wrakken maar ik heb nog nooit de eigenaar van zo'n schip ontmoet. En nog meer mooier, we konden hem de naamplaat van zijn gezonken schip terug geven. Kommer Tanis is zijn naam en zijn schip heet 'Wisselvalligheid GO 6'. Ik mocht deze ervaring delen met Hans Hoole, kapitein van de Lamlash, Robin Hoole, Hans Hoogendijk en Betty van den Berg. Vanmiddag bezochten we Kommer Tanis in zijn woning in Goedereede.
De Wisselvalligheid is vergaan op 16 januari 1996 tijdens het vissen op de Noordzee. Het schip kwam in aanvaring met de op de Bahama's geregistreerde 'M.S. Baltic Stone'.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht