Het klimrek van Milligerplas Oost is zoek. Wie weet meer?

Dit bericht is geplaatst op 13 januari 2022
Het klimrek van Milligerplas Oost is zoek. Wie weet meer?

"Waarom nou met zo'n enorm toestel aan de haal?"

Het klimrek van Milligerplas Oost is al enige tijd verdwenen. Zoekacties van Duikcentrum De Tuimelaar Zwolle leverden tot nu toe niks op. De plek waar het rek stond, naast de auto, is leeg. Heb jij het rek misschien elders in de plas gespot? Geef het aan ons door of log het op Duikersgids. Video Hydrofiel. Bekijk video: Het jaarlijkse duikstekkenadvies van de Duikersgids is bijna klaar voor distributie. Abonneer je nu. 

Duiken in Milligerplas Oost

"Waarom nou met zo'n enorm toestel aan de haal," klinkt het gefrustreerd van verschillende kanten. "Misschien is het met een hafballon opgeheven," zeggen plaatselijke duikers, "maar plaats hem dan weer terug." Duikcentrum De Tuimelaar Zwolle is samen met enkele plaatselijke duikverenigingen actief bij de inrichting van de Milligerplas Oost betrokken. Er liggen diverse objecten in het water waaronder twee containers en een platform. Het klimrek was, in tegenstelling tot de andere objecten, nog niet verankerd. Het was een gift van de gemeente Zwolle en lag aan de zuidoostkant van de stek, naast de auto. Verschillende zoekacties leverden niets op. Er worden nu plannen gemaakt om te gaan zoeken met een sonar en een metaaldetector. Heb jij iets gezien? Misschien ben je er tegenaan gezwommen en weet je waar het nu ligt. Laat het ons dan weten. 

Blijf van objecten af

Onderwaterobjecten worden geregeld verplaatst, beschadigd of meegenomen. Dit is om meerdere redenen af te raden. Het klimrek moest een schuilplaats voor het onderwaterleven worden. Het zou overspannen worden met gaas om aangroei van planten mogelijk te maken. We zullen nu dus minder vissen zien. Blijf van de onderwaterobjecten af. De objecten liggen er met een reden. Je kunt ze ook beschadigen wat gevaar kan opleveren voor duikers. De behoefte om met objecten te oefenen is duidelijk maar doe dit niet zonder overleg of zomaar in elke willekeurige duikstek. Wellicht moet er een speciale duikstek komen voor het zoeken en bergen van objecten? Mis je een duikobject of spot je schade of vernielingen? Maak een foto en log het op Duikersgids. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht