Indoor duiken in België tussen 2000 tropische vissen

Dit bericht is geplaatst op 9 oktober 2015
Indoor duiken in België tussen 2000 tropische vissen

09-10-2015. Indoor duiken in België met tweeduizend tropische vissen. In oktober 2016 is het zover. Dan gaat The Ultimate Diving Experience (TODI) open. Deze nieuwe duiklocatie gaat het duiken in België zeker veranderen. Het wordt een van de grootste subtropische indoor duikcentra in Europa. Volstrekt uniek aan deze nieuwe duiklocatie in België zijn de acht themazones en de tweeduizend tropische vissen.  

"Het werk vordert gestaag," zegt zaakvoerder Dirk Heylen over het negen miljoen euro kostende duikcentrum. "De voorbereidingen zijn klaar en de eerste wandsegmenten zijn inmiddels geplaatst. We gaan de goede kant op!"
Er komen in TODI acht themazones waar je kunt duiken. Enkele daarvan bestaan uit autowrakken, kunstvoorwerpen, kunstplanten en mijngangen. Verder zijn alle voorzieningen om comfortabel te duiken of te leren duiken voorhanden. 
Zie jij zelfs al tussen kleurrijke, tropische vissen duiken in duiktank met een diameter van 36 meter en een inhoud van 6,2 miljoen liter verwarmd water (23 graden)?

Duiken in België met tropische vissen

Terwijl in België de werkzaamheden vorderen, worden bij de Nederlandse firma Aquabeek in Handel de tropische zoetwatervissen gekweekt. Straks kun je ze via ramen in het bassin bekijken, samen met de aanwezige snorkelaars en duikers. In totaal moeten er dertig vissoorten uitgezet worden, ze zijn allemaal zorgvuldig door expert geselecteerd. Goed onderhoud en een uitstekende, deels biologische, filterinstallatie moeten het water schoon en zuurstofrijk houden. Alles over de nieuwe locatie TODI vind je volgend jaar in de nieuwe Duikersgids, met updates toplocaties en meer nieuwe duikstekken. Abonneer je nu!

Meer informatie: www.todi.be

Soortgelijke locatie: NEMO33

 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht