Herinrichting Haarlemmermeerse bos. Verzoek om toilet en instap mindervaliden

Dit bericht is geplaatst op 1 februari 2017
Herinrichting Haarlemmermeerse bos. Verzoek om toilet en instap mindervaliden

01-02-2017. Tijdens de inloopavond Herinrichting Haarlemmermeerse bos hebben Duikteam Haarlemmermeer en Poject Baseline Haarlemmermeerse Bos gepleit voor de aanleg van een toiletgebouw en een instapplaats voor mindervalide duikers. De herinrichting van het Haarlemmermeerse bos heeft verder geen invloed op de plas zelf. Er zal vooral gewerkt worden aan het omringende natuurgebied, met minimale ingrepen aan de oevers. Bijgevoegde plaatje toont de gebieden waar de herinrichting zal plaatsvinden.

Duiken Haarlemmermeerse bos

Het is nog even afwachten of de verzoeken kans maken. Het toilet zal er waarschijnlijk wel komen. Dit verzoek komt uit de hoek van vrouwelijke recreanten en de organisatie van het dance-evenement Misteryland, dat hier jaarlijks gehouden wordt. Procedures om tot een mindervaliden instap voor duikers te komen, worden door Project Baseline en Duikteam Haarlemmermeer in gang gezet. "Beide faciliteiten zouden het duiken in het Haarlemmermeerse bos een stuk aangenamer maken," aldus Axel Gunderson die namens Project Baseline op de inloopavond aanwezig was.

Kritiekpunten herinrichting

De herinrichting zelf betreft voornamelijk een gedeeltijke herbeplanting en het verminderen van het aantal verharde paden. Kritiek op de plannen is er voldoende. Veel gebruikers vinden dat het geld beter besteed kan worden aan onderhoud dan aan herinrichting. Kritiek was er ook op het feit dat het plan meer gericht is op recreatie dan op de biodiversiteit in het gebied. Er is gepleit voor meer struiken en het gefaseerd kappen van populieren, ten behoeve van vogels.   

30-01-2017. Inloopavond over herinrichting Haarlemmermeerse bos 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht