Groot onderhoud aan de Zeelandbrug

Dit bericht is geplaatst op 12 augustus 2015
Groot onderhoud aan de Zeelandbrug

12-08-2015. In de periode van 31 augustus tot en met 19 september 2015 wordt groot onderhoud verricht aan de noordelijke beweegbare basculebrug van de Zeelandbrug. De slijtlaag op het brugdek wordt vernieuwd en het brugdek wordt op scheurvorming geïnspecteerd en zo nodig gerepareerd. Verder worden in de brugkelder belangrijke onderdelen van het bewegingswerk vervangen.

Bromfietsers en fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden, het snelverkeer en scheepvaart wel. Voor het snelverkeer is één rijstrook beschikbaar die afwisselend voor beide richtingen bruikbaar is. Daarnaast zijn er voor het wegverkeer nog drie nachtelijke afsluitingen. De eerste is op maandag 31 augustus van 0.00 uur tot 5.00 uur, over de twee anderen volgen nog nadere mededelingen. 
Voor de scheepvaart is de doorvaartopening gedurende de werkzaamheden tot twintig meter beperkt. Verder is er geen brugopening bij een windkracht hoger dan windkracht 6. Ook is er geen brugopening bij een zicht van minder dan 1500 meter. Verder zijn er werkzaamheden gepland voor onderhoud aan de zuidelijke beweegbare basculebrug in week 15, 16 en 17 van 2016. Kijk voor meer informatie voor wegverkeer en scheepvaart op zeeland.nl. Tot 1 november 2015 is het duiken bij de Zeelandbrug overigens niet toegestaan, eveneens in verband met werkzaamheden.   

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht