Gevlekte haai van anderhalve meter gespot

Dit bericht is geplaatst op 3 augustus 2018
Gevlekte haai van anderhalve meter gespot

"Ik dacht, dit kan niet waar zijn!"

Op Terschelling is een gevlekte haai gespot van meer dan een meter lang. Hobbyfotograaf Jitze Bakker spotte het dier tijdens zijn vakantie op Terschelling. "Een unicum," aldus Guus Schweigmann van stichting Zeehondenopvang Terschelling. Jitze Bakker:  "Ik dacht, dit kan niet waar zijn. Een haai? Het gekke was, ik kon redelijk in de buurt komen. Hij bleef rondzwemmen in het ondiepe water."

Haaien in Nederland

Guus Schweigmann geloofde zijn ogen niet toen hij de foto van Jitze zag. ,,Dolfijnen en bruinvissen zien we regelmatig, zeehonden iedere dag en kwallen en garnalen ook, maar zo'n flinke haai zwemmend langs het strand in ondiep water? Dat is ongelofelijk!" Het dier was volgens Jitze bijna anderhalve meter lang. "Omdat het mogelijk om een gevaarlijke soort ging, informeerde ik eerst de strandwachten van de KNRM op de noordkust", vertelt Guus. Vervolgens belde hij met SOS Dolfijn. Uiteindelijk wist Wageningen Maritiem Research dat het een ongevaarlijke gevlekte gladde haai betrof.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

› Hondshaai gespot in Bergse Diepsluis › Weer haaien gespot in Oosterschelde › Amsterdamse kok vindt haai in maag van inktvis

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht