Geen mediationtraject voor flyboarden Nionplas

Dit bericht is geplaatst op 16 september 2015
Geen mediationtraject voor flyboarden Nionplas

16-09-2015. Er komt geen mediationtraject om zonder gerechtelijke tussenkomst tot een oplossing te komen voor het flyboarden in de Nionplas. Hiertoe heeft de gemeente Geertruidenberg deze week besloten. Te weinig betrokken stemden in met mediation. Alle belanghebbenden zijn gisteren per brief op de hoogte gesteld. 

De gemeente heeft nu de 'Vaste commissie van advies voor bezwaarschriften' gevraagd advies uit te brengen over de ingediende bezwaarschriften. Hiervoor zal de commissie eerst een hoorzitting houden op woensdag 21 oktober 2015. Er zijn bij de gemeente Geertruidenberg 69 bezwaarschriften binnengekomen. In totaal gaven 22 betrokkenen aan open te staan voor mediation, 10 meldden hiervoor niet open te staan en 37 reageerden niet. Bijgevolg staan ook zij niet open voor mediation.  

Gebruik een oppervlakteboei

Ook de lokale duikverenigingen en duikscholen maakten bezwaar, samen met de NOB. Het standpunt luidde dat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar het recreatief medegebruik van de plas. Verder is er met sportduikers helemaal geen rekening gehouden, terwijl er al tientallen jaren in de plas wordt gedoken."
Sportduikers wordt geadviseerd om in de tussentijd goed in de gaten te houden of er geflyboard wordt tijdens een duik en waar mogelijk dicht bij de kant naar de oppervlakte op te stijgen. Ook is het verstandig om een oppervlakteboei te gebruiken. Eerder dit jaar belandde een flyboarder in het Amphia Ziekenhuis in Breda, nadat hij van zijn flyboard op de begeleidende waterscooter was gevallen. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht